open-navfaktor-logo
search
Dovoljno je malo mašte
Ne morate trošiti novac: Trikovi za lakšu pripremu kolača sa posuđem koje već imate kod kuće
Lijepo je imati dobro opremljenu kuhinju sa svim mogućim pomagalima. No, nije nužno imati baš svaki komad kuharske ili slastičarske opreme.
01.03.2021. u 08:06
get url
text

Ako se ne znate sami snaći, evo nekoliko trikova koji će vam pomoći u pripremi najraznovrsnijih slastica bez trošenja dodatnog novca:

Pregradite pleh za pečenje

Zaželjeli ste se brownieja, ali svi recepti traže kockasti lim za pečenje kojeg nemate? Nema problema! Običan pleh za pečenje možete „pregraditi“ na veličinu koja vam je potrebna.

Uzmite komad aluminijske folije i savijajte je dok ne dobijete čvrstu, ali fleksibilnu traku. Stavite je na određeni dio klasičnog pleha za pečenje i lagano zavinite rubove. Potom u pregrađeni dio ulijte smjesu za pečenje. Ovaj tip pregrade bolje će funkcionirati za kolače guste smjese poput brownieja ili za pečenje pita.

Napravite kalup za kuglof

Klasičan kalup za pečenje kuglofa ima rupu u sredini koja ovom kolaču od dizanog tijesta daje prepoznatljivi oblik. Ako nemate kalup za kuglof, poslužiti se možete i malim trikom. U običan kalup za pečenje torti stavite čistu metalnu konzervu koju ćete napuniti sirovom rižom.

U ostatak kalupa potom nalijete smjesu za kolač i pecite na uobičajen način. Kad izvadite kolač iz rerne, pažljivo uklonite konzervu iz sredine i - dobili ste kuglof.

Razvucite tijesto sa staklenom flašom

Pripremili ste tijesto za omiljeni desert, ali ga nemate čime razvući? Upotrijebite staklenu flašu od jednog litra od soka ili nekog drugog pića. Važno je samo temeljito oprati flašu i skinuti eventualnu etiketu sa stakla prije nego što je pobrašnite i krenete s razvijanjem tijesta.

Oblikujte kekse čašom

Lijepo oblikovani keksići hit su na svakom stolu i profilu Instagrama. No, ne morate kupovati posebne kalupe da biste uživali u hrskavim zalogajima. Tijesto možete oblikovati i obručem bilo koje staklene čaše.

Kako možete pregraditi klasični pleh za pečenje, pogledajte u videu:

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.