Danas rok

Ne odlučuje samo FK Sarajevo gdje će igrati treće kolo kvalifikacija Evropske lige

Objavljeno: 29.07.2019. u 11:31

Da bi eventualno utakmicu zakazali na Grbavici, moraju u pisanoj formi UEFA-i dostaviti saglasnosti Rosenborga, BATE Borisova i FSBiH

Hoće li Sarajevo biti domaćin na Grbavici?

FOTO: FENA

Rok za određivanje i prijavu domaće utakmice Fudbalskog kluba Sarajevo u trećem kolu kvalifikacija Evropa lige istječe danas, odlučila je Evropska fudbalska asocijacija (UEFA).

U dopisu poslanom na adresu FK Sarajevo navedeno je da mogu promijeniti domaćinstvo utakmice, odnosno da Rosenborg ili BATE Borisov, umjesto na zeničkom Bilinom polju, mogu ugostiti na Grbavici, ali pod određenim uvjetima. Istaknuto i da stadion na kojem će igrati UEFA-i moraju prijaviti do danas, 29. jula. 

Naime, iz UEFA-e su u pismu čelnicima Sarajeva naglasili da o promjeni domaćinstva utakmice ne mogu odlučivati sami, saznaje Anadolu Agency (AA). 

Da bi eventualno utakmicu zakazali na Grbavici, moraju u pisanoj formi UEFA-i dostaviti saglasnosti Rosenborga, BATE Borisova i Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FSBiH). 

Iz FK Željezničar istakli su da su spremni iznajmiti stadion gradskom rivalu uz finansijsku naknadu, ali, također, i uz određene ustupke. Na južnoj tribini gdje se tradicionalno nalaze najvatreniji navijači Željezničara ne mogu biti simpatizeri Sarajeva, odnosno "ona može biti korištena isključivo za gostujuće navijače", insistiraju iz Željezničara. Traže i bankovnu garanciju FK Sarajevo kako bi pokrili eventualne štete na stadionu Grbavica tokom odigravanja utakmice. 

Prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija Evropa lige fudbaleri Sarajeva odigrat će 8. augusta u BiH. Revanš meč imat će sedam dana kasnije gostujući u Norveškoj Rosenborgu ili Bjelorusiji kod BATE-a, u zavisnosti ko izgubi u drugom kolu kvalifikacija Lige prvaka. U prvoj utakmici BATE je kod kuće slavio sa 2:1. 

Sarajevo domaće utakmice od trećeg kola kvalifikacija Evropa lige ne može igrati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase – Koševo, jer stadion kojeg Bordo klub decenijama renta od Općine Centar ne ispunjava UEFA-ine kriterije iz treće kategorije. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije