Postupak pripreme:
Zagrijte rernu na 150 stepeni Celzijusa.
U aluminijsku foliju stavite portobello gljive, glavicu bijelog luka, malo maslinovog ulja i čvrsto zamotajte, pecite na 150 stepeni oko sat. Izvadite iz rerne, gljive narežite, glavicu bijelog luka sačuvajte.
Uklonite debele peteljke špinata, te ga trgajte na manje komade.
U lončiću zagrijte mlijeko, dobro ga začinite i prebacite u šerpu. U lonac na jakoj vatri stavite maslac i brašno, pržite minutu miješajući žicom, a zatim ulijte toplo mlijeko, pa miješajte bez prestanka.
Miješajte umak dok ne prokuha i postane sjajan i bez grudvica.
Sklonite s vatre i umiješajte naribani sir, kondenziranu supu, senf i limun.
U umak istisnite pečeno meso bijelog luka i završite sa solju.
Tanko narežite pileće prsa i gljive.
Mješavinu slažite u vatrostalnu posudu: sloj listova tjestenine, piletina, gljive, umak, špinat, pa ponovite. Jelo pospite naribanim sirom.
Pecite na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta, ostavite da miruje pet minuta, a zatim poslužite dok je toplo.