open-navfaktor-logo
search
Brzo i ukusno
Ne znate šta ćete za večeru: Predlažemo tart sa paradajzom
Tart je u Francuskoj ono što je pizza u Italiji.
26.03.2022. u 20:06
get url
text

Hrana koja se priprema brzo i od onoga što vam se nađe pri ruci.

Ako ih do sada niste probali, ne oklijevajte, odlični su.

Evo prijedloga za pripremu tartta sa paradajzom. Zdrav i ukusan recept odličan je prijedlog za večeru.

Potrebni sastojci: 3 paradajza, 1 list smrznutog lisnatog tijesta, 100 grama sitnog sira da nije previše vlažan, 1 jaje, 1 česno bijelog luka, 1 kašičica origana, peršuna po ukusu, pola kašičice bosiljka, so i biber po ukusu.

Postupak pripreme:

Paradajz isijecite na kolutove, pa ih slažite na nekoliko slojeva papirnih ubrusa. Ubrusima pokrijte kolutove i blago pritisnite da izađe što više vlage.

Odledite lisnato tijesto i na pobrašnjenoj površini razvucite ne previše tanko. Stavite u okrugli pleh i podignite ivice tijesta.

Zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa.

Umutite jaje, pa dodajte sir, peršun, bosiljak, sheckani bijeli luk i origano.

Sipajte fil na tijesto, pa preko fila poredajte pripremljene kolutove paradajza. Posolite i pobiberite i pecite oko pola sata, dok tijesto ne porumeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.