Hrana koja se priprema brzo i od onoga što vam se nađe pri ruci.
Ako ih do sada niste probali, ne oklijevajte, odlični su.
Evo prijedloga za pripremu tartta sa paradajzom. Zdrav i ukusan recept odličan je prijedlog za večeru.
Potrebni sastojci: 3 paradajza, 1 list smrznutog lisnatog tijesta, 100 grama sitnog sira da nije previše vlažan, 1 jaje, 1 česno bijelog luka, 1 kašičica origana, peršuna po ukusu, pola kašičice bosiljka, so i biber po ukusu.
Postupak pripreme:
Paradajz isijecite na kolutove, pa ih slažite na nekoliko slojeva papirnih ubrusa. Ubrusima pokrijte kolutove i blago pritisnite da izađe što više vlage.
Odledite lisnato tijesto i na pobrašnjenoj površini razvucite ne previše tanko. Stavite u okrugli pleh i podignite ivice tijesta.
Zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa.
Umutite jaje, pa dodajte sir, peršun, bosiljak, sheckani bijeli luk i origano.
Sipajte fil na tijesto, pa preko fila poredajte pripremljene kolutove paradajza. Posolite i pobiberite i pecite oko pola sata, dok tijesto ne porumeni.