open-navfaktor-logo
search
Veznjak Radnika
Nedim Mekić: Ispadanje od Spartaka ostavilo je traga, ali dolazimo sebi
Poseban je osjećaj zatresti mrežu u evropskoj utakmici, kazao je Mekić, koji je postigao spektakularan gol timu iz Trnave 
01.08.2019. u 14:54
get url
text

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine ostvarili su polovičan učinak u dosadašnjem dijelu sezone.

Po pobjeda i poraz u dva kola Premijer lige BiH i u duelima kvalifikacija za Evropsku ligu (ispali od Spartaka iz Trnave nakon penala) učinak je kojim u bijeljinskom klubu (ne)mogu biti zadovoljni. Posebno zbog činjenice da su protiv Spartaka ispali nesretno u penal-lutriji.

Jedan od ključnih igrača Radnika je Nedim Mekić, koji je kvalitet potvrdio i u duelu protiv Spartaka, kada je spektakularnim golom matirao protivničkog golmana za 1:0.

- Nesretno ispadanje od Spartaka ostavilo je traga, a uz to dodatno smo se istrošili zbog produžetaka. Šef (Mladen Žižović, op.a) protiv Slobode nije mogao računati na sve igrače. Da smo bili svježiji, vjerujem da bismo i na Tušnju ostvarili bolji rezultat - kaže Mekić, dodavši:

- Sigurno da je pogodak protiv Spartaka bio dadatna motivacija, jer je poseban osjećaj zatresti mrežu u evropskoj utakmici. Zadovoljan sam svojom formom, mada uvijek može i bolje .

Na premijeri u bh. eliti Radnik je poražen na gostovanju kod Slobode (2:1), ali se iskupio proteklog vikenda kada je "stradao" drugi premijerligaš iz grada soli (Tuzla City - 3:0).

- Malo smo došli sebi, imali smo više vremena za odmor nakon ispadanja iz Evrope. Rano smo postigli vodeći gol, na vrijeme smo "otvorili" protivnika, što nam je bio cilj i poslije je sve bilo mnogo lakše i sve je išlo u našu korist - naglasio je Mekić.

U narednom kolu Radnik će gostovati kod Širokog Brijega, a Mekić očekuje otvorenu utakmicu na Pecari.

- Široki će biti motivisan, jer su još bez pobjede u novoj sezoni (tri poraza i remi, op.a). U Evropi su imali teškog rivala, protiv Čelika su bili dobri, ali su nesretno izgubili, dok su protiv Slobode u 93. minuti primili gol i ostali bez tri boda. Mijenjali su igrački kadar, ali se radi o izuzetno kvalitetnom rivalu. Naravano, ni nama neće nedostajati motiva. Idemo se nadigravati - kazao je Mekić.

Nastavili li s ovakvim igrama Mekića bi mogli gledati i u državnom timu, posebno zbog činjenice da u veznom redu našeg državnog tima "škripi", a "svježa krv" svakako je dobrodošla. Sa 24 godine i 57 premijerligaških utakmica u nogama, Mekić je svakako igrač na kojeg se treba obratiti pažnja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.