Nedžad Husić osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u taekwondou

Objavljeno: 06.11.17 u 09:23 Autor: A. B. Šuta

Na Kipru je održano Evropsko juniorsko prvenstvo u taekwondou, a boje Bosne i Hercegovine branilo je 11 sportista.

 

To su: Matej Orlović, David Bašić Patrik Bogeljić, Amar Hujić, Nedžad Husić, Eldar Velić, Ajna Makaš, Ružica Crnogorac, Amina Abdibegović, Dora Marušić i Adna Borić, koji su bili u pratnji trenera reprezentacije Harisa Husića, Petra Bobana i Vedrana Ćubele.

Najbolji rezultat ostvario je Nedžad Husić u kategoriji do 63kg koji je osvojio bronzanu medalju. Na putu do medalje redom je pobjeđivao protivnike iz Turske, Rumunije i Finske dok je u polufinalu zaustavljen od predstavnika Rusije.

Ostali naši reprezentativci nisu imali sportske sreće, te su zaustavljeni u prvim i drugim kolima te se nisu uspjeli izboriti za medalje.

- Bronzana medalja s Evropskog juniorskog prvenstva veliki je rezultat za Bosnu i Heregovinu. Nakon svih problema koje smo imali u Taekwondo savezu Bosne i Hercegovine konačno su došli bolji dani za ovaj sport. Poslije zlatne medalje s Evropskog kadetskog prvenstva naše Katarine Kraišnik došla je i nova medalja s velikog takmičenja, te slobodno možemo reći da je taekwondo u Bosni i Hercegovini na dobrom putu pa postane jedan od najuspješnijih sportova. Želimo čestitati našem Nedžadu kao i njegovim trenerima na vrhunskom rezultatu koji su ostvarili, jer znamo koliko je bilo teško doći do ovoga rezultata. Nadamo se da će naša ministarstva kao i ljudi zaduženi za sport u Bosni i Hercegovini prepoznati ovaj rezultat te pomoći našim takmičarima da i u budućnosti ostvaruju ovako velike rezultate - poručili su iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.