open-navfaktor-logo
search
"Injekcija" od 200.000 KM
Nedžad Koldžo: Društvena je odgovornost pomoći Želji
Fudbalski klub Željezničar i Općina Novo Sarajevo danas su potpisali ugovor o finansijskoj pomoći od 200.000 KM.
24.06.2020. u 11:17
get url
text

- Općina potpomaže Željezničar već dugi niz godina koji je jedan od najboljih brendova. Koronavirus je pogodila sve pa tako i sport i kulturu. Mi smo i ove godine predvidjeli sredstva za projekat rekonstrukcije stadiona i stvaranja što bolji uvjeta, kako za Želju, tako i za reprezentaciju. U tome smo i uspjeli. Zbog pandemije smo promijenili namjenu sredstava, pa ćemo ovih 200.000 KM namijeniti za druge, nakon pandemije dosta bitnije stvari, s obzirom da je zbog nje Željo ostao bez važnih finansijskih sredstava - kazao je načelnik Nedžad Koldžo, koji se zahvalio Općinskom vijeću koje je podržalo ovu odluku..

- Ja se nadam da će ovaj ugovor biti okidač za finansiranje sporta, te da će i Vlada KS slijediti ovaj potez. Ipak je društvena odgovornost svih nas da reagujemo ovako, da pokušamo pomoći klubovima, u konkretnom slučaju Želji, da prevaziđe ovu tešku situaciju - dodao je Koldžo.

{$galerijaFotografija}

Iz Želje su poručili da će sredstava biti utrošena u redovne troškove.

- Željezničar u narednoj godini slavi 100. godina, a situacija u klubu je dosta dosta teška, no sigurno da će klub postojati i narednih 100 godina. Prenamjena sredstava bit će utrošena u redovne troškove i bit će velika pomoć za ulazak u novo sezonu što stabilnije. U narednoj godini želimo jurišati na obje titule, sto je glavni cilj našeg kluba - rekao je predsjednik Željezničara Admir Džubur, nakon čega je uslijedio svečani čin potpisivanja ugovora.

Kako bez navijača u narednoj sezoni?

- Opstanak kluba neće doći u pitanje i to neće doći u pitanje, a istina je da funkcioniše sve teže i da je period težak. Navijačima još nije dozvoljen povratak na stadion, a tražili smo već neka mišljenja vezana za pripremne utakmice. Kroz marketing ćemo probati nadoknaditi neke stvari - kazao je Džubur.

Željo je prije pet dana počeo pripreme, na kojima iz predostrožnosti nije bilo dozvoljeno prisustvo medija, dok su se već jučer fudbaleri Plavih družili s gradjanima Konjica, gdje se pripremaju za novu sezonu. Prokometarisao je taj potez i prvi čovjek kluba...

- U tom trenutku nismo imali gotove rezultate testova svih igrača, struke i administracije zbog čega s naše strane nismo željeli da rizikujemo. U međuvremenu su rezultati stigli, pa smo pouzdano znali da su igrači zdravi i da s naše strane ne postoji opasnost da nekog zarazimo - kazao je Džubur.

Press FK Željezničar, Općina Novo Sarajevo, 24.06.2020
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.