open-navfaktor-logo
search
Protest
Negodovanje zbog epidemioloških mjera u Hrvatskoj: Nekoliko hiljada ljudi na "Festivalu slobode"
Na okupljanju pod nazivom "Festival slobode" na Trgu bana Josipa Jelačića okupilo se nekoliko hiljada građana iz cijele Hrvatske kako bi iskazali svoje negodovanje prema epidemiološkim mjerama koje se u Hrvatskoj provode s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa.
05.09.2020. u 18:57
get url
text

U organizaciji inicijative "Prava i slobode" na glavnom zagrebačkom trgu okupilo se više hiljada građana koji su na "Festival slobode" stigli iz raznih dijelova Hrvatske, iz Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke i Istre, autobusima i samoorganizirano kako bi vladajućima poručili kako se ne slažu s mjerama protiv koronavirusa koje se provode u državi od pojave virusa u Hrvatskoj, od 25. februara.

Uz DJ-a Tonija Cetinskog koji je počeo s puštanjem muzike s turističkog otvorenog autobusa, okupljenima se obratilo nekoliko govornika s porukama u kojima se naglašava kako način borbe s koronavirusom u Hrvatskoj nije adekvatan, a među okupljenima značajan je dio i onih koji negiraju opasnost, pa i postojanje koronavirusa, čemu svjedoči jedan od transparenta "Covid je laž".

"Ukinuti nacionalni stožer", "Za slobodu djetinjstva", "Slobodni mediji su naši mediji", "Stop lažima", "Slobodan život je naša moć", "Security without liberty is prison", "Blind belief in authority is greatest enemy of truth", "Ne dirajte nam sport, jer sport je naše zdravlje" dio su transparenata koje su okupljeni istaknuli.

Okupljeni građani na protestu nisu nosili maske, a dio transparenata odnosio se i na neslaganje s nošenjem zaštitnih maski: "Zdrava sam, ne trebam brnjicu", dio njih protivi se cijepljenju: "Mamu si cijepite", a na jednom transparentu Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, s karikaturama članova, nazvan je "protunarodni stožer" i "stožer zla".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.