Neka im je vječni rahmet: Zmajevi odali počast žrtvama genocida u Srebrenici

Objavljeno: 11.07.17 u 10:03

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari danas će biti klanjana dženaza i obavljen ukop 71 žrtve genocida nad Bošnjacima Podrinja.

Nikad ne zaboravite Srebrenicu, poručio je Džeko
Nikad ne zaboravite Srebrenicu, poručio je Džeko

Dženaza će biti klanjana iza ikindije-namaza, a prisustvovat će joj više hiljada članova porodica ubijenih Srebreničana, komšije, prijatelji te brojni drugi posjetioci.

Brojne poznate ličnosti odali su počast nevino nastradalim žrtvama genocida u Srebrenici. Među njima su i naši sportisti, najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine.

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije BiH, na svojim profilima na društvenim mrežama postavio je fotografiju sa jasnom porukom.

- Nikad ne zaboravite Srebrenicu.

 

Never forget Srebrenica..

A post shared by EdDzeko (@ed_dzeko) on

Mirza Teletović, kapiten košarkaške reprezentacije BiH, na svom Twitter nalogu postavio je profilnu fotografiju kojom je odao počast ubijenim u genocidu.

Oglasio se i Jusuf Nurkić, košarkaški reprezentativac BiH, koji nosi dres NBA kluba Portland Trail Blazersa.

- 71 žrtva srebreničkog genocida bit će ukopana na mezarju u Potočarima. Ukupno 6.574 žrtava konačni smiraj pronašlo je u Potočarima. Za više od 1.000 nastradalih u najvećem masakru još se traga... Neka im je vječni rahmet, a nama vječna obaveza da ih ne zaboravimo i da ne dozvolimo da se genocid ponovi! Srebrenica 11. juli 1995. - Srebrenica 11. juli 2017. godine - napisao je Nurkić.

Oglasio se i Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac BiH, koji nosi dres slavnog Juventusa.

- Molimo te, Bože, da tuga bude nada, da osveta bude pravda, da majčina suza bude molitva, da se više nikada i nikome ne ponovi Srebrenica - napisao je Miralem Pjanić na svojoj Facebook stranici.  

Žrtvama genocida u Srebrenici počast su odali i Vedad Ibišević, Džanan Musa, Muhamed Bešić...