navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Tijelo šalje signale

Neki mogu biti baš neugodni: Ovo su znaci da vam je tijelo puno toksina

Kada je tijelo prepuno otrovnih tvari iz vode, zraka, hrane, pića, cigareta, lijekova, kozmetike... počet će davati signale, a neki od njih nisu nimalo ugodni. Primjera radi, ukoliko se prekomjerno znojite i vruće vam je bez objašnjivog razloga, moguće je da tijelo pokušava izbaciti otrove pregrijavanjem i znojenjem.

Objavljeno: 24.01.2020. u 10:20
get url
text

Kada primijetite neke od spomenutih simptoma, ne ignorirajte ih kako se zdravlje ne bi pogoršalo. Savjet ljekara je da u svakodnevni život odmah uvedete promjene uz pomoć kojih ćete izbaciti toksine iz organizma.

Ovo su neki od znakova da je tijelo prepuno toksina i nužno mu je potrebno čišćenje:

Nesanica

Često se zna povezivati sa problemima s jetrom i znak je da je vašem tijelo pod hitno potrebna detoksikacija. Ukoliko imate problema sa spavanjem, počnite čistiti tijelo od nagomilanih otrova iz svega onoga što unosite u sebe, bilo kroz usta, bilo kroz kožu u obliku krema, losiona, parfema…

Hroničan umor

Normalno je da se tokom dana, posebno radnog, ponekad osjećamo umorno. Ali, ako se nikako ne možete odmoriti i stalno ste umorni, čak i nakon jutarnjeg buđenja, tad nešto nije u redu. Moguće je da je organizam pretrpan toksičnim tvarima.

Problemi s kilažom

Pokušavate li izgubiti kilograme upornim vježbanjem i pravilnom prehranom, a rezultata nema, lako je moguće da se radi o prezasićenosti tijela otrovnim tvarima. Kao i kod stalnog umora, i u ovom slučaju toksini mogu ometati pravilan hormonalni rad.

Nakupljanje sala u predjelu stomaka

Nakupljanje neželjenih, štetnih tvari u organizmu zna potencirati stvaranje masnog tkiva na trbuhu. Tog problema ćete se riješiti upornom i temeljitom detoksikacijom tijela.

Neugodan zadah

U tom slučaju, čak i uz pravilnu oralnu higijenu loš zadah ne nestaje. To je znak da nešto u tijelu ne radi kako treba, može biti povezano s probavnim problemima, ali i ukazivati na to da se jetra bori kako bi očistila tijelo od otrova.

Česte glavobolje

Ukoliko vas u zadnje vrijeme često boli glava, moguće je kako vas tijelo upozorava na preveliku količinu nagomilanih otrova. Naime, pretrpanost toksinima jedan je od najčešćih uzroka za pojavu glavobolje.

Zatvor

Problemi sa probavom i zatvor mogu uzrokovati želučane tegobe, glavobolje, bolove i osjećaj umora. To se događa i u slučaju ako je organizam prezasićen toksinima, jer tada ne može adekvatno probavljati hranu koja ulazi u tijelo, pa se muči.

Smetaju vam mirisi

Ako intenzivno reagirate na mirise, poput parfema i sličnog, moguće je da vam tijelo poručuje kako ste postali pretjerano osjetljivi na hemikalije. To je znak da je otrova u tijelu previše i da organizam ne želi da dodatne količine ulaze u njega. Neki od znakova osjetljivosti na mirise su mučnina i glavobolja – nakon što udahnete sitne čestice umjetnih mirisa.

Bolovi u mišićima

Toksini nepovoljno utječu na mišiće i zglobove, pa ako niste vježbali ili nekako drugačije se fizički opteretili, a bole vas mišići, to lako može biti znak da tijelu treba čišćenje od otrova.

Problemi sa kožom

Nikako se ne možete riješiti akni? To može biti znak da je tijelo preopterećeno toksinima koji u njega dolaze iz hrane ili iz proizvoda za njegu kože. Također, na isto mogu ukazivati pojava osipa, natečenosti očiju, ekcema ili psorijaze.

Svako jutro popijte čašu tople vode sa sokom limuna

Ovaj jednostavan napitak pročistit će tijelo od nakupljenih toksina i pročistiti probavni sistem kako bi radio bolje. Budući da je to prvo što se uzima ujutro, stimulira se probavni sistem i hidratizira debelo crijevo tako da nema problema sa zatvorom. Osim toga, potiče rad jetre. Dovoljna je četvrtina limuna iscijeđenog u čašu vode koja je temperature otprilike kao i vaše tijelo.

Pomaže i kiseli kupus

Osim probioticima, kiseli kupus bogat je vitaminom C, a sadrži i vitamine A, E, K, B12, kao i magnezij, željezo, folnu kiselinu, kalcij, kalij, fosfor… Odličan je za detoksikaciju organizma i regeneraciju jetre te pospješuje gubitak kilograma tako što ubrzava metabolizam.