navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ikona ljepote

Neki su savjeti bezvremenski: Kako se njegovala Audrey Hepburn

Glumica i ikona ljepote i stila Audrey Hepburn ostala je zapamćena po citatu "Prava ljepota žene vidi se u njenoj duši".

Objavljeno: 11.04.2022. u 08:44
get url
text

No to ne znači da glumica nije vodila računa o svom izgledu.

Audrey je posjećivala istog dermatologa kao i njene slavne kolegice Grace Kelly, Marilyn Monroe i Ava Gardner i pripisivala mu polovinu zasluga za svoj dobar izgled, dok je drugu polovinu objašnjavala genima koje je naslijedila.

Imala je suhu kožu i trudila se održati je vlažnom i njegovanom, pa je prva tajna njene beauty rutine bila:

Hidratacija

Koristila je brojne hidratantne kreme i ulja, ali najvažniji korak bio je hidratacija iznutra. Pila je puno vode, a to je potvrdio i njen sin u knjizi "Audrey at Home: Memories of My Mother's Kitchen".

Zdrava prehrana

Kao i unos tekućine, stručnjaci nekad i danas slažu se u jednom: ključ zdravlja je zdrava prehrana. Iako smo u "Doručku kod Tiffany" mogli vidjeti Audrey kako pije alkohol, puši cigarete i jede kroasane, u stvarnom životu preferirala je zdravu prehranu koja se temeljila na povrću. Jela je vrlo malo mesa, a pomalo iznenađujuće s obzirom na njenu figuru, bila je ljubiteljica krompira.

SPF

Audrey je svoju aristokratsku porculansku put održavala izbjegavanjem sunca i korištenjem zaštitnog faktora. No njega kože ne odvija se samo danju nego i noću, tako da su svjež zrak i dovoljno sna također bili važna stavka u Audreyinoj rutini.

Naglašene oči

Što je crveni ruž za Marilyn, to je crni tuš za Audrey. Zvijezda filma "Doručak kod Tiffany" zauvijek će ostati zapamćena po svom srnećem pogledu naglašenom gustim trepavicama i sigurnim potezom crnog tuša.

Njen vizažist Alberto De Rossi prvo bi povukao potez crnim tušem, a zatim nanio nekoliko slojeva maskare. Prije i nakon nanošenja maskare, trepavice je pročešljavao pincetom, ali nasreću, danas ipak postoje sofisticiraniji alati.

Njen pogled bio je uokviren gustim i tamnim obrvama kakve su i danas moderne. Počešljane obrve dodatno je naglasila tamnosmeđom olovkom za obrve.

Čišćenje lica

Nijedna makeup rutina nije završena bez adekvatnog čišćenja, a glumica je i sama naglašavala da je skidanje filmske šminke ključan korak za njegu kože. Kazala je da koristi sapun i vodu.

Danas ipak postoje različiti preparati za čišćenje lica i skidanje šminke koji su prilagođeni različitim tipovima kože te osim uklanjanja dekorativne kozmetike, njeguju kožu.