open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Nekoliko učesnika masovnog protesta u Zagrebu zaraženo koronavirusom, očekuje se rast oboljelih
U Zagrebu je prošlu subotu održan protest više od 10.000 građana koji se protive posljednjim mjerama Vlade Hrvatske u borbi protiv koronavirusa i uvođenju COVID potvrda. Nekoliko dana kasnije, dvije osobe koje su učestvovale na protestu zaražene su koronavirusom i potražile su pomoć u KBC Dubrava, javljaju hrvatski mediji.
26.11.2021. u 20:25
get url
text
Protest u Zagrebu

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš kazao je da je za očekivati da će brojevi zaraženih u narednim danima rasti.

VEZANI TEKST - Pogledajte kako su demonstranti u Zagrebu napali novinare, žele ući u zgradu HRT-a

Pomoć u KBC Dubrava zatražila su dva muškarca koji su jučer na COVID odjel došle s ostalim hitnim pacijentima, piše Dnevnik.hr.

Nakon pregleda jedna osoba puštena je na kućnu njegu, a druga je zadržana u bolnici i nalazi se na kisiku. Nijedan nije bio vakcinisan.

Kako su za Dnevnik.hr kazali iz bolnice, muškarci su ljekarima sami rekli da su učestvovali na protestu protiv COVID potvrda i mjera.

Ministar zdravstva Vili Beroš je za ovaj portal kazao da su još dva pacijenta s protesta pomoć zatražila u Vinogradskoj bolnici. Dodao je da je, s obzirom na inkubaciju, za očekivati da će brojevi zaraženih u narednim danima rasti.

- Neodgovorno je okupljati se na vrhuncu četvrtog vala. Ugrožavamo sebe i druge te one kojima se odgađaju uobičajeni medicinski postupci zbog širenja kapciteta za COVID bolesnike - istakao je ministar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.