open-navfaktor-logo
search
Španci brane trenera
(Ne)logično: Mundo Deportivo otkrio zašto Koeman nije dao Pjaniću da igra u Barceloni
Miralem Pjnaić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, u četvrtak je napustio Barcelonu i potpisao jednogodišnju posudbu u Bešiktaš.
05.09.2021. u 16:10
get url
text

Dan kasnije naš veznjak je "otvorio dušu" za Marcu i u obimnom intervjuu prozvao je trenera Ronalda Koemana, kazavši, između ostalog, da ga nizozemski stručnjak nije poštovao.

VEZANI TEKST - Pjanić otvorio dušu: Koeman me nije poštovao, poslije sina Edina najviše volim igrati fudbal

No, sada Mundo Deportivo donosi tekst u kojem brani Koemana, otkrivši (ne)logičan razlog zašto Nizozemac nije "vjerovao" Pjaniću.

- Koeman je cijenio Pjanićevu kvalitetu i karijeru u svakom trenutku, ali trener Barce je smatrao da Pjanićev stil igre nije odgovarao stilu Barcelone, posebno kada je riječ o defanzivnim zadacima.

Po trenerovom mišljenju, čovjek koji igra na Pjanićevoj poziciji morao je biti bolji u defanzivi. Morao je to raditi bolje čak nego što to radi Busquets. Zato Koeman nije koristio Pjanića i odlučio je Busquetsa upariti De Jongom, a ove sezone više prilike dobit će mladi Nico Gonzalez - piše Mundo Deportivo, naglasivši kako se Koeman nije pitao o dolasku Pjanića na Nou Camp, ali je "od prvog momenta shvatio da bh. veznjak nije profil igrača u skladu sa njegovim idejama".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.