Protest u Holandiji

Nema mjesta rasizmu, otvorite vrata ljudima

Objavljeno: 15.09.2018. u 20:46

Sramotno je za Evropsku uniju to što se u vodama Mediterana bilježi toliki broj smrtnih slučajeva

Protesti u Amsterdamu protiv politike EU Foto: Anadolija

Veliki broj građana okupio se danas u Amsterdamu kako bi protestovali protiv politike Evropske unije kada su izbjeglice i migranti u pitanju.

Okupljanje su organizovale različite organizacije i udruženja. Građani su se okupili na trgu Dam. Nosili su transparente na kojima je pisalo: "Otvorite vrata ljudima", "Naša vrata su svima otvorena", "Otvorite granice", "Nema mjesta rasiszmu". 

Uzvikivali su i slogane dok su se kretali prema trgu Museumplein. Predsjednik Fondacije za međunarodne socijaliste  Ewout van den Berg izjavio je da su se okupili kako bi ukazali na to da se ne slažu da se u nesigurne zemlje šalju porodice sa djecom koji pokušavaju pobjeći od rata u njihovim zemljama. 

Sramotno je, kako je kazao, to što se u vodama Mediterana bilježi toliki broj smrtnih slučaja. Van den Berg je poručio da traže da se izbjeglice, među kojima su i djeca, ne šalju u nesigurne zemlje. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije