open-navfaktor-logo
search
Općina Novo Sarajevo
Nema potrebe zbog bilo čega stajati u redu i ugrožavati svoje zdravlje
U Općini Novo Sarajevo vlada prilična gužva, ali ne na ulici već pred bankama, apotekama, mjestima gdje se plaćaju režije, a najveća je gužva pred Općinom Novo Sarajevo.
16.03.2020. u 13:17
get url
text
Općina Novo Sarajevo
Općina Novo Sarajevo

Ispred Doma zdravlja "Omer Maslić" postavljen je trijažni šator radi prevencije koronavirusa te se pacijenti pregledaju prije ulaska. U vrijeme našeg obilaska oko podne bilo je tek dva-tri pacijenta. Osoblje doma zdravlja dobro je organizovano i stoje ispred ulaza i građani koji su došli po nalaze, čekaju na ulazu u Dom zdravlja gdje im nalaze iznose medicinske sestre. Ostali koje ljekari baš moraju pregledati brzo to obave, bez nervoze.

Redovi su i ispred apoteka, i svima je hitno da baš danas nešto kupe ili podignu lijekove. Uglavnom su nervozni i pitaju zar ne može malo brže.

Pred Hitnom pomoći nema nikoga i ljekari apeluju na građane da ne izlaze nigdje bez prijeke potrebe, tako jedino mogu biti sigurni.

{$galerijaFotografija}

Građani očito ne poštoju preporuke Kriznog štaba, pa smo ih najviše zatekli pred Općinom Novo Sarajevo. Nagurali su se jedno uz drugo ne poštujući preporuke da se udalje bar jedan metar od drugog u redu. Međutim, oni i nisu u redu nego su se okupili u krug i navaljuju  na vrata, a u šalter salu pušta se samo po jedno, eventualno dvoje.

Pitamo neke od njih zar im je baš danas najpreče da izvade neku potvrdu, ili ovjere dokument. Kažu da nije, ali da moraju to završiti.

I pred bankama i bankomatima su gužve. Stoje u podužem redu jedno uz drugo ne poštujujući ni najosnovnije mjere zaštite. Ako ulaze u banku, puštaju po jedno i red se produžava jer stalno dolaze novi, a raste i nervoza.

I pred Centrom za plaćanje komunalnih usluga, u kojem je uvijek bilo gužve, danas su i veće. Ulaze jedno po jedno i naguravaju se između sebe.

Pravdaju se da moraju na vrijeme platiti jer to čine uvijek. Usput dok čekaju pomalo se plaše zaraze.

IMG_20200316_114951.jpg
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.