open-navfaktor-logo
search
NSRS
Nema zahtjeva za posebnom sjednicom, zakazana sedma redovna sjednica
Iako je ranije najavljivano da bi se trebala održati i posebna sjednica, prvenstveno na  osnovu ranijih najava iz SNSD-a o zahtjevu za zakazivanje posebne sjednice povodom posljednje Programske deklaracije SDA, Čubrilović je danas istakao da takav zahtjev nije stigao
07.10.2019. u 13:52
get url
text

Naredna sedma redovna sjednica Narodne skupštine RS-a počet će 22. oktobra, a za dnevni red predloženo je 29 tačaka. Na dnevnom redu će se, između ostalog, naći prijedlog rebalansa budžeta RS-a za 2019. godinu.

Predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović precizirao je danas da je na predloženom dnevnom redu devet prijedloga zakona, šest nacrta zakona, a ostalo su izvještaji raznig institucija.

Iako je ranije najavljivano da bi se trebala održati i posebna sjednica, prvenstveno na  osnovu ranijih najava iz SNSD-a o zahtjevu za zakazivanje posebne sjednice povodom posljednje Programske deklaracije SDA, Čubrilović je danas istakao da takav zahtjeva nije stigao.

- Nema zahtjeva za posebnu sjednicu, a ukoliko dođe, bit će ispoštovana procedura – dodao je Čubrilović

Šef Kluba zastupnika SDS-a Miladin Stanić je ocijenio da su politike Milorada Dodika zapale u ćorskokak.

- Dodik ne može provoditi na nivou BiH ono što provodi na nivou RS-a - samovlašće, egoizam i drugo – dodao je Stanić.

On je ocijenio i da bi se skupština RS-a trebala pretvoriti u "klub književnika" gdje bi se pričale samo "lijepe stvari". On sumnja da će sa dnevnog reda, kada te tačke dođu na skupštinske odbore, biti skinuti one tačke koje se odnose na revizorske izvještaje koje su dobile mišljenje sa rezervom.

- Skupština bi trebalo da se pretvori u klub književnika, da pričamo samo o lijepim stvarima, pa očekujemo da će se na odborima skinuti izvještaji koji su sa rezervom. Mislim da je to nekorektno jer građani zaslužuju da čuju informacije o institucijama koje rade nezakonito – kazao je Stanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.