open-navfaktor-logo
search
Skup SDA u Cazinu
Nemojte od Krajine praviti crnu rupu
Na skupu je još jednom istaknuta podrška kandidaturi Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a svi građani su pozvani na centralni predizborni skup SDA u Cazinu koji će se održati u četvrtak, 4. oktobra
29.09.2018. u 23:12
get url
text
SDA Cazin

Večeras je u Domu kulture u Cazinu održano predstavljanje kandidata Stranke demokratske akcije za sve nivoe vlasti. Događaj je okupio preko 400 građana i, kako je istakao predsjednik Gradskog odbora SDA Cazin i nosilac liste za Skupštinu USK Almin Handanagić, jasan je dokaz da će upravo SDA pobijediti na ovogodišnjim izborima i ostati prva stranka na Unsko-sanskom kantonu.

- Narod Bosne i Hercegovine se na sopstvenoj koži uvjerio da kad SDA nije na vlasti, onda je Bosna i Hercegovina slabija. U proteklih 28 godina nijedan korak naprijed nije urađen bez doprinosa SDA. Kad je SDA upravljala procesima, onda je država jačala. Kad su upravljali drugi, onda je država nazadovala - kazao je.

Kandidat za Skupštinu USK Nijaz Hušić rekao je da je SDA na ove izbore izašla jača nego ikad prije.

- Riješili smo se balasta ljudi koji nisu htjeli da rade za građane ove zemlje već za svoj lični interes. SDA nije mjesto za realizaciju ličnih ambicija. SDA je stranka koja se bori za Bosnu i Hercegovinu i dobrobit njenih građana. Ljudima kojima su lične sujete preče od općeg dobra vi ne smijete dati svoj glas. Oni vaš glas ne zaslužuju - naglasio je, te dodao da su u svim izlaganjima opozicije ključne dvije riječi: vlast i novac.

- To je izgleda jedino što žele. Dobro se upitajte, gdje ste vi u njihovim planovima - zaključio je Hušić.

Premijer USK i kandidat za Parlament FBiH Husein Rošić još jednom je naglasio da je preduslov svakog napretka stabilizacija – i politička i ekonomska – našeg kantona.

- Ova Vlada je na tom polju postigla najviše uspjeha. Svjesni smo da samo na stabilan kanton će dolaziti investitori, samo iz stabilnog kantona neće odlaziti mladi ljudi, samo na takvom kantonu će se otvarati nova radna mjesta. Građani USK žele vlast koja radi svoj posao i mi smo im takvu vlast ponudili - smatra Rošić.

Prema njegovim riječima, opozicija je protekle dvije godine provela zaokupljena predizbornom kampanjom.

- Govorili su da ništa ne valja, omalovažavali svaki naš uspjeh. Da dođu na vlast, oni od Krajine namjerno prave crnu rupu. Da stvarno vole Krajinu, ne bi od nje praviti crnu rupu, već bi se radovali njenom napretku - poručio je Rošić.

Na skupu je još jednom istaknuta podrška kandidaturi Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a svi građani su pozvani na centralni predizborni skup SDA u Cazinu koji će se održati u četvrtak, 4. oktobra.

{$galerijaFotografija}

SDA Cazin 29.09.2018.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.