1.Slijepo praćenje mode nije dobro iz više razloga. Prvo, to nije isplativo jer se moda mijenja nevjerovatnom brzinom pa nešto što je u jednom trenutku hit ubrzo može izgledati smiješno. Zato je bolje ulagati u klasičniju odjeću jer u njoj uvijek možete izgledati dobro. Drugo, ono što je moderno ne znači da će svima stajati kao modelima na naslovnicama modnih magazina.

2. Odjevni predmeti u fluoroscentnim bojama nisu za žene koje nemaju idealnu figuru jer privlače pažnju upravo ondje gdje ne treba. Umjesto povodljivosti za modnim trendovima, pametnije je kupovati odjeću u neutralnijim bojama poput crne, mornarsko plave, sive, maslinaste, smeđe i bijele, a dopušteno je poigrati se i s crvenom, zelenom i ljubičastom. Ako baš volite jarke boje, neka vam dodaci poput torbice, naočara i nakita budu u jarkim bojama, dok je odjeća neutralna.

3.Prejaka šminka i debele crne linije oko očiju žena u godinama mogu naglasiti bore i nepravilnosti na licu umjesto da izgledaju zavodljivo. Slična greška je i nanošenje debelog sloja pudera. Poželjno je umjereno nanijeti puder ondje gdje treba i pritom upotrebljavati samo tekući ili onaj u kremi jer suhi puder u prahu ili kamenu isušuje kožu, a to definitivno nije ono što treba zrelom licu.

4.Morate voditi računa o koži na svim dijelovima tijela. Veliki broj žena posebnu pažnju posvećuje licu, a zapostavlja ruke, vrat i dekolte. Morate biti oprezni i sa izlaganjem suncu. Lijepi bakreni ten je samo trenutan, dok sunčanje dugoročno djeluje tako da vas postaruje. Ultraljubičasto zračenje osiromašuje ćelije kože "ubijajući" kolagen koji je zaslužan za njenu elastičnost.