open-navfaktor-logo
search
Ljubavna priča
Neno Murić snimio spot za pjesmu "Trag"
Novu numeru "Trag" je komponovao Edi Ramičević, a koju su odsvirali vrhunski muzičari
27.11.2019. u 20:12
get url
text
Detalj sa snimanja spota

Sve je bliže premijera nove muzičke ljubavne priče koju je kroz lijepe stihove dočarao Neno Murić, a nestrpljenje i uzbuđenje publike raste iz dana u dan. Više od godinu i pol je prošlo od njegovog posljednjeg singla "Na tvojoj strani jastuka", a ovaj put je pripremio pravu muzičku poslasticu za ljubitelje njegovog rada.

Naime, pjevač je proteklih dana snimao spot za svoju novu numeru "Trag", koju je komponovao Edi Ramičević, a koju su odsvirali vrhunski muzičari.

Safet Hadžimusić je režirao i uradio, prema Murićevim riječima, prilično zahtjevan i izazovan scenario za videospot, u kojem je predstavljena jedna ljubavna priča koja se završava tragično. Ovaj projekat je inače okupio regionalnu ekipu, koja je poznata i po saradnji sa Lepom Brenom, "Dubiozom Kolektiv", Bajagom, Jelenom Karleušom, Jala Bratom i Bubom Corellijem, ali i mnogim drugim popularnim muzičarima.

- Na setu smo radili sa sjajnom grupom profesionalaca. Bilo nas je oko petnaest. Spojili smo Sarajevo, Banja Luku i Beograd. Za potrebe spota koristili smo Red Helium 8K kameru, kojom je upravljao Dragan Gajanović i vrhunsku rasvjetu uz specijalne efekte Duška Krkovića. U spotu se pojavljuje model Maja Petronić, koja se pokazala i kao izvrsna glumica. Spot je sniman na nekoliko lokacija u Sarajevu, a najveći dio scena snimljen je u Pivnici HS. Brojna ekipa se potrudila da nijedan detalj ne promakne i ne zabilježi se, pa je tako iza scene radio Adis Bajtarević, dok je fotografije zabilježio Emir Mutapčić- kaže Neno Murić koji se zahvalio cijelom timu i frizeru Harisu Ahmetoviću iz salona „Boy“, koji se pobrinuo za lijep izgled glavnih aktera.

Nakon snimanja slijedi montaža, a datum premijere pjesme i spota bit će uskoro poznat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.