open-navfaktor-logo
search
Tri meča PLBiH
Neobični termini: Program počinje u Prijedoru i Trebinju, završava derbijem u Mostaru
Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas.
23.10.2021. u 07:52
get url
text

Na rasporedu su tri duela 14. kola, koje će biti otvoreno susretima u neobičnom terminu. Od 13 sati Leotar u Trebinju dočekuje Sloboda, a u isto vrijeme počet će dvoboj Rudara i Veleža u Prijedoru.

Leotar na Policama ove sezone ima omjer od dvije pobjede, dva remija i dva poraza. Utakmicu sa Slobodom dočekuju poslije remija s Borcem.

Tim Branislava Krunića u sigurnoj je zoni s 15 bodova na kontu, a Tuzlaci imaju pet bodova više.

Za meč Leotar - Sloboda nije osiguran TV prijenos. Pravdu će dijeliti Miloš Gigović.

Ekipa Veleža u Prijedor putuje bez kartoniranih Harisa Ovčine, Samira Radovca i Slaviše Radovića, te povrijeđenih Alena Dejanovića i Melvina Osmića. Za Rođene meč dolazi poslije poraza u gradskom derbiju od Zrinjskog.

Iako prema tabeli koju ažurira Fudbalski savez BiH mostarski tim ima 15 bodova, zbog incidenata na utakmici protiv Borca Veležu su oduzeta tri boda pa na kontu ima svega 12 bodova, koliko i Rudar.

Meč u Prijedoru sudit će Adis Mulahasanović, a direktan prijenos je na Areni Sport.

Lider na tabeli Zrinjski i aktuelni viceprvak Sarajevo zatvorit će subotnji program. Duel mostarskog i sarajevskog premijerligaša zakazan je za 17 sati.

Sarajevo će vjerovatno na sve načine pokušati da se revanšira Zrinjskom za poraz na Koševu iz prvog dijela sezone, ali ekipa Sergeja Jakirovića neumoljiva je pred svojima navijačima i u šest utakmica osvojila je 16 od maksimalnih 18 bodova.

Stručni štab Sarajeva ne može računati na kartoniranog Pidru i povrijeđenog Kapića. Što se tiče igračkog kadra Zrinjskog problema s povredama imaju Karlo Kamenar, Danilo Šipovac i Almir Bekić.

Pravdu Pod Bijelim brijegom dijelit će Elvis Mujić. Susret prenosi platforma Moja TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.