Neobični tretmani ljepote: Od ptičijeg izmeta, do listića zlata i maske od kavijara

Objavljeno: 30.07.17 u 08:24

Sigurno ste čuli da postoje neki u najmanju ruku neobični tretmani ljepote, a ovo su neki od njih koji će vas zasigurno iznenaditi.

U jednom salonu ljepote na Manhattanu kao masku za lice kozmetičari mušterijama stavljaju sastojak koji je bukvalno pao s neba. Riječ je o ptičijem izmetu. Uposlenici tog kozmetičkog studija garantiraju da će nakon tretmana ptičijom kakicom koža lica izgledati mlađe i svilenkastije.

Dakle, kozmetičar će vas namazati ptičijim izmetom i još vam to zadovoljstvo naplatiti 180 dolara.

Ali, to je samo početak kada je riječ o čudnim tretmanima za ljepotu.

Naime, neki za pomoć pri pedikuri koriste Garra ribice. Dovoljno je noge staviti u posudu sa vodom punoj ribica i opustiti se, naravno, ako vas njihovo grickanje ne bude golicalo. Ovi pravi čistači sa vaših stopala uklonit će svu mrtvu kožicu i nečistoće.

U Las Vegasu postoje prostorije potpuno suprotne saunama, a to su hladne komore gdje bukvalno padaju pahulje sa plafona a kroz ventilacijski otvor ulazi osvježavajući miris mentola. Oni koji su probali kažu kako ovaj tretman opušta i regenerira, a košta 45 dolara.

Možda vam je za podmlađivanje lice potrebno samo malo zlatnog sjaja? Tom mišlju vodili su se i vlasnici Spa centra u Chicagu, pa su u redovnu ponudu svojih tretmana ljepote uvrstili i onaj na bazi zlata, odnosno zlatnih listića koji se umasiraju u kožu lica.

Kažu da tretman stimulira prirodni kolagen vašeg lica, zateže i podmlađuje kožu, a s obzirom da je riječ o 24-karatnom zlatu i ne čudi cijena ovog tretmana od 250 dolara.

Kavijar je veoma dobar antioksidans i bogat je aminokiselinama, ali nismo znali i da pomaže kod uljepšavanja. Hit jednog salona također u Chicagu je upravo maska za lice napravljen