open-navfaktor-logo
search
Slagao policiji
Nepravosnažno osuđen za pokušaj ubistva: Državljanin BiH i SAD-a lažno prijavio napad migranata u Banjoj Luci
Banjalučka policija istragom je utvrdila da je Vladimir Opaček lažno prijavio da su ga preksinoć oko 23.45 sati u banjalučkom naselju Kumsale napala trojica migranata i da su nad njim počinili razbojništvo.
25.12.2020. u 13:01
get url
text

- Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su preduzimanjem operativnih mjera i radnji, prikupili materijalne dokaze i utvrdili da nad osobom inicijala V.O. nije izvršeno krivično djelo "razbojništvo" - saopćeno je danas iz PU Banja Luka.

Opaček je saslušan u prostorijama PU Banja Luka na ove okolnosti.

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama - saopćeno je policije.

Kao što smo ranije objavili, Opaček je prijavio da su ga napala trojica stranaca, tamnije puti, koji nisu bili maskirani, te mu ukrali novčanik i ručni sat, a imao je i povrede nanesene oštrim predmetom. Opaček pored državljanstva BiH ima i američko državljanstvo.

On je sredinom ove godine u Okružnom sudu Banja Luka nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva. Pored toga, izrečena mu je i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, ali presuda još nije pravosnažna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.