open-navfaktor-logo
search
I to je fudbal
Nepredviđeni vatromet: Izbio loptu u aut, cijelo selo ostalo bez struje
Nasreću, nije bilo stradalih, kako među ljudima, tako ni među pticama
09.10.2018. u 22:31
get url
text

Prva asocijacija na norvešku treću ligu nije ni vrhunski fudbal, ni pirotehnika na tribinama, pa tako nije bilo ni na okršaju Selbaka i Vestfossena proteklog vikenda, iako su gosti zabili čak pet golova.

Ali bilo je "vatrometa" oko terena. Ne na tribinama, jer tribina ni nema, ali kako je igralište smješteno u neposrednoj blizini dalekovoda, branič Jonas Alexander Olsen je izbijajući loptu pogodio žice, pokidao ih i izazvao popriličnu štetu, prenosi 100posto.hr.

Igrači su stali s igrom i promatrali light show. Navodno je cijelo selo ostalo bez struje, a kako je među igračima bilo električara, u šali su ih pitali da nakon utakmice poprave nastali kvar.

Nasreću, nije bilo stradalih, kako među ljudima, tako ni među pticama. One su već odavno “zbrisale“ u toplije krajeve, pa niti jedna nije odmarala na žicama kad je nastao haos.

Inače, ako vas baš zanima, Selbak je daleko najlošija ekipa grupe B norveške 3. Divizije. Ima samo tri boda iz 23 kola, a Vestfossen je ovom pobjedom 5:0 zadržao deveto mjesto i osigurao ostanak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.