open-navfaktor-logo
search
Komentar 12. kola
Neretljak za Faktor: Željo je u krizi igre, Sarajevo najozbiljniji kandidat za titulu
Premijerligaš iz Gabele na Grbavici je stigao do tek druge ovosezonske pobjede, i to nakon trenerske smjene u kojoj je Mato Neretljak naslijedio Feđu Dudića
01.10.2018. u 19:51
get url
text

Fudbaleri GOŠK-a napravili su najveće iznenađenje u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem su na Grbavici s 2:1 savladali Željezničar.

Premijerligaš iz Gabele tako je stigao do tek druge ovosezonske pobjede, i to nakon trenerske smjene u kojoj je Mato Neretljak naslijedio Feđu Dudića.

Upravo je nekadašnji reprezentativac Hrvatske za Faktor prokomentarisao utakmice 12. kola PLBiH.

Željezničar - GOŠK 1:2
- Mislim da je naša pobjeda zaslužena. Ekipu sam preuzeo dan-dva prije. Ipak, mislim da smo izvukli maksimum i napravili pozitivan rezultat koji će nas zasigurno približiti ekipama koje su naši konkurenti. Moram i naglasiti da je ova pobjeda na Grbavici velika zasluga mog prijatelja Feđe Dudića. Mislim da je ovdje radio dobar posao, pobjedu posvećujem njemu. Za ovaj kratak period ja sam igrače jedino mogao motivisati i uliti im tu dodatnu agresiju. Što se tiče Želje, mislim da Željo nema krizu rezultata već krizu igre. Odoviću treda dati vremena jer Željo je veliki i kvalitetan tim. Vjerujem da će radom doći do željenih rezultata.

Sarajevo - Radnik 2:1
- Gledao sam utakmicu sa Koševa i mislim da Radnik nije zaslužio poraz. Sarajevo je sada tim s trenutno najdužim pobjedničkim nizom u ligi. Oni pobjeđuju i kada nemaju igru i smatram da su ozbiljan, ako ne i najozbiljniji kandidat za šampionsku titulu. Radnik je možda u krizi rezultata, ali lijepo igraju i mislim da je samo pitanje kada će njihova dopadljiva igra dati rezultat.

Čelik - Krupa 3:1
- Čelik je velika insititucija koja se diže. Izvukli su se iz opasne zone i vjerujem da će još izroniti prema gore. S druge strane, Krupa je u negativnoj seriji. Iako su ove sezone promijenili trenera i dosta igrača, vjerujem da je to jedna dosta iskusna ekipa.

Tuzla City - Široki Brijeg 0:0
- Ono što sam rekao za Krupu, važi i za Tuzla City. To je tim sa dosta iskusnih pojedinaca, ali i ekipa koja mora mnogo više. Oni igraju po sistemu toplo-hladno. Ipak, sada su u seriji od tri utakmice bez poraza, ali vjerujem da može više od onoga što trenutno prikazuje. Široki je kvalitetan. Mislim da su u Tuzli željeli puni plijen. Nisam gledao utakmicu pa ne mogu reći nešto više ili detaljnije, ali mislim da oni moraju više.

Zrinjski - Sloboda 2:0
- Moj prijatelj i bivši trener Baka Slišković je u redovima Zrinjskog postavio neke stvari kako treba. Mislim da su gosti u ovom meču bili energetski ispražnjeni, što je rekao i trener Slobode. Jasno je da su dvije greške u odbrani odlučile pobjednika. Da njih nije bilo, teško da bi Zrinjski slavio. Ipak, vjerujem da je mostarski klub uz Sarajevo najozbiljniji kandidat za titulu.

Zvijezda - Mladost 0:2
- Mladost u posljednje vrijeme igra dobro. Pobijedili su i GOŠK u Gabeli. Polako se izvlače dok Zvijezda nije u dobroj situaicji. No, to ništa ne znači. Razlika nije velika i u dva-tri kola dosta toga se može promijeniti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.