open-navfaktor-logo
search
Selektor bh. kadeta
Nermin Šabić: Ovo je nagrada za moj rad, pred nama je dosta posla
Nermin Šabić će u radu imati podršku dosadašnjeg selektora Sakiba Malkočevića
27.12.2019. u 10:33
get url
text

Novi selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Nermin Šabić boravio je danas u prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine gdje je razgovarao sa generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem i izvršnim direktorom Sektora za sport Elmirom Pilavom.

Na sastanku su precizirane i dogovorene akcije za naredni period s ciljem stvaranja selekcije koja će se takmičiti za plasman na Evropsko prvenstvo u narednom kvalifikacionom ciklusu.

Nermin Šabić ne krije zadovoljstvo što će u narednom periodu sa klupe predvoditi bh. kadete.

- Velika čast i privilegija za mene je što sam imenovan na mjesto selektora jedne nacionalne selekcije. Nakon dugogodišnjeg igranja, a zatim i trenerskog posla, ovo mi je došlo kao nagrada za moj rad. Nadam se da ću na najbolji način iskoristiti ovu priliku i da ćemo uspjeti da ostvarimo što bolje rezultate, te da će igrači iz kadetske selekcije kasnije predstavljati našu zemlju u budućnosti u juniorskoj, mladoj i seniorskoj selekciji. Pred nama je dosta posla i praćenja igrača, ali vjerujem da ćemo uspjeti u našim ciljevima i da ćemo dostojno predstavljati našu zemlju i N/FSBiH  - poručio je Šabić.

Nermin Šabić će u radu imati podršku dosadašnjeg selektora Sakiba Malkočevića koji će sada obavljati funkciju skauta svih omladinskih selekcija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.