open-navfaktor-logo
search
Boks
Neslavan povratak Evandera Holyfielda u ring zavšen prekidom u prvoj rundi
Mnogi su ostali iznenađeni viješću da će legendarni Evander Holyfield uskočiti u bokserski meč protiv Vitora Belforta nakon što je Oscar De La Hoya otkazao svoj nastup zbog koronavirusa.
12.09.2021. u 09:46
get url
text

Legendarni Evander za nešto više od mjesec dana napunit će 59 godina, a dodatno je zabrinuo fanove svojim izdanjem na otvorenom treningu. Neki su se nadali kako je to samo zavaravanje protivnika te da će Holyfield dobro izgledati u ringu. To se nažalost nije desilo i Belfort je Holyfielda porazio prekidom nakon nešto manje od dvije minute borbe.

Holyfield je obećavajuće započeo meč te ga je otvorio blagim pritiskom i dobrim lijevim krošeom. Međutim, gotovo 15 godina mlađi "Phenom" ubrzo je preuzeo inicijativu.

Dvaput je Holyfield završavao na podu nakon dobrih i agresivnih kombinacija Belforta. Međutim, "Real deal" se oba puta pridigao i nastavio s borbom. Belfort je konstantno pritiskao i nakon što se Evander drugi puta pridigao, Brazilac je pritisnuo serijom aperkata i krošea. Holyfield se branio, nije završio uzdrman na podu, no sudija je odlučio prekinuti borbu.

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji nije bio zadovoljan prekidom i nakon borbe izjavio je kako nije bio uzdrman niti izvan borbe. Teško je reći je li šteta što je sudija brzo prekinuo ili je možda ipak spasio Holyfielda od ozbiljnijih batina.

Od veterana koji jako želi borbu protiv Mikea Tysona nismo vidjeli mnogo toga. Snimku prekida pogledajte na ovom linku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.