Nesportsko ponašanje: Zbog ovog starta Kinez je žestoko kažnjen (VIDEO)

Objavljeno: 14.03.17 u 12:14

Qin Sheng (30), fudbalski reprezentativac Kine, višestruko je kažnjen zbog nesportskog poteza u utakmici protiv Tianjin Quanjiana.

Qin Sheng je u 24. minuti nagazio belgijskog reprezentativca
Qin Sheng je u 24. minuti nagazio belgijskog reprezentativca

Shanghai Shenhua nije imao milosti nakon što je njihov igrač namjerno nagazio Axela Witsela (28) i potom zaradio crveni karton.

Veznjak će zbog sramotnog starta morati platiti nepune 43.000 dolara kazne, prekomandovan je u rezervni tim, a Uprava mu je zaprijetila i smanjenjem plaće.

- Nesportsko ponašanje Shenga ozbiljno je narušilo sliku kluba, a ujedno i kineskog fudbala. Sav trud ostalih igrača pao je u vodu zbog njega - izjavio je Wu Xiaohui, predsjednik Shanghai Shenhua.

Klub se oglasio službenim saopćenjem.

- U 24. minuti utakmice, Qin Sheng je namjerno nagazio na nogu protivnika i zbog toga je dobio crveni karton. Njegovo ponašanje bilo je krajnje nesportsko. Klub će pratiti njegovo ponašanje te će shodno s tim donijeti odluku o eventualnom smanjenju plaće - piše u saopćenju.

Qin Sheng će se morati izviniti belgijskom reprezentativcu.

- Moje ponašanje utjecalo je na ekipu i zato bih se htio izviniti navijačima, Upravi kluba i trenerima, jednako kao i mojim saigračima. Kao profesionalac ne smijem sebi dozvoliti takve startove i poštujem sudijsku odluku - napisao je Kinez na društvenim mrežama.