open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Nestabilno s pljuskovima, tegobe kod osjetljivih osoba će se smanjiti
Danas će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji.
18.08.2020. u 07:48
get url
text
Kiša, ilustracija

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

Uz više svježine i povoljnije biometeorološke prilike tokom prijepodneva, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja, te umanjiti boravak na otvorenom u drugom dijelu dana, kada će i osjet sparine biti izraženiji. U Bosni bi ugođaj povremeno mogli kvariti lokalni, kratkotrajni pljuskovi.

Sutra se u Bosni i Hercegovini prognozira umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

U četvrtak će u Bosni preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niske naoblake. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.