open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz GSS-a
Nestala Fatima Zametica pronađena živa
Kako smo saznali, Fatima je pronađena u bolnici, gdje je smještena prije nekoliko dana, ali niko o tome nije obavijestio njenu kćerku koja živi u inostranstvu
28.10.2019. u 09:49
get url
text

Nakon sinoćnje objave da je u naselju Hrasnica u Sarajevu nestala 55-godišnja Fatima Zametica, brzom reakcijom pripadnika Gorske službe spašavanja Novi Grad ona je jutros pronađena.

- GSS Novi Grad uspješno je završio potragu za nestalom Fatimom Zametica, koja je pronađena živa i zdrava. Neopisiva je emocija osjećaj naših pripadnika, spasilaca volontera da daju informaciju porodici da im je majka živa i zdrava, izmami svaki put suzu na lice - saopćili su iz GSS-a Novi Grad Sarajevo.

Iz GSS-a su naveli i to da je "nakon četiri dana od prijave nestanka policiji,  sedam sati nakon poziva upućenog od porodice prema GSS- u Novi Grad Sarajevo na dežurni broj telefona, Fatima Zametica pronađena živa".

Kako smo saznali, Fatima je pronađena u bolnici, gdje je smještena prije nekoliko dana, ali niko o tome nije obavijestio njenu kćerku koja živi u inostranstvu. Nakon što je bezuspješno pokušavala saznati šta joj je sa majkom, koja je posljednji put viđena u četvrtak u prodavnici, alarmirala je spasioce.

- Ovo još jedna situacija u kojoj volonteri rješavaju poslove institucija koje bi se time trebale baviti. Ovo je prešlo svaku mjeru, nemaju se ljudi na koga osloniti. Opet su na terenu prvi oni koji za to nemaju nikakvu materijalnu satisfakciju. Uključili su se u ovu akciju i policija i svi ostali, ali treba reagovati prije nego što se ovakvo nešto desi - kazao je za Faktor Fahrudin Dobrača iz GSS-a Novi Grad.

Prije nego što je potvrđena informacija da je žena u bolnici, pripadnici GSS-a Novi Grad i Ilidža vršili su pretragu terena, preko balkona su ušli u stan nestale žene kako bi provjerili da joj se eventualno nešto nije dogodilo u njenom domu.

{$galerijaFotografija}

Pripadnici GSS-a, kako navode, sve vrijeme na terenu bili su u koordinaciji sa pripadnicima PU Ilidža, koji su provjeravali relevantne informacije.

Potraga GSS Fatima Zametica, 28.10.2019,.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.