Nestali Banjalučanin viđen u Novoj Varoši?

Objavljeno: 10.01.17 u 22:14 Autor: E. F.

Nestali Banjalučanin Alen Dančić (28), za kojim se već danima traga, viđen je u banjalučkom naselju Nova Varoš, rečeno je danas Alenovim prijateljima dok su lijepili plakate po Banjoj Luci, a kako bi što prije pronašli nestalog druga. 

Potraga za nestalim u toku FOTO: Nezavisne novine
Potraga za nestalim u toku FOTO: Nezavisne novine

Kako javljaju Nezavisne, nepoznati muškarac je prišao Alenovim prijateljima dok su lijepili plakate i kazao im da je danas vidio Alena. Oni su o tome odmah obavijestili Alenovu rodbinu i policiju, a kako bi provjerili informaciju.

Članovi Alenove porodice mole sve sugrađane da, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju, o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu, a Alenu poručuju da nije sam i da se vrati kući. 

U Operativnom centru Centra javne bezbjednosti Banja Luka, za Faktor je potvrđeno da se za mladićem i dalje intenzivno traga, ali nema nikakvih novih informacija o tome gdje bi se mogao nalaziti.

Dančić je posljednji put viđen u noći između 5. i 6. januara, u vremenu između 21 i 06.00 sati, kada je završio smjenu na poslu u kafiću "Pećina" u Novoj Varoši. Od tada mu se gubi svaki trag, a za sobom je ostavio oproštajno pismo u kojem je naveo da će se ubiti.

Policija, rodbina i prijatelji već danima pokušavaju naći bilo kakav trag, ali do sada im to nije pošlo za rukom. Jedino su u nedjelju, u naselju Budžak, pronađeni njegov mobitel i lična karta, ali ništa drugo što bi pomoglo u otkrivanju mjesta gdje bi se mogao nalaziti.

Porodica se, iako strahuje od najgoreg, još nada da Dančić nije digao ruku na sebe i da bi se uskoro negdje mogao pojaviti. Alenov ujak Miroslav Subašić spreman je dati i novčanu nagradu za informacije koje bi pomogle u njegovom pronalasku, a svi koji takvu informaciju posjeduju mogu se obratiti na njegov broj telefona 065/560-781.