open-navfaktor-logo
search
Pokrenuta potraga
Nestali roditelji osumnjičenog za pucnjavu u školi u SAD-u
Federalni istražni ured (FBI) i državna policija Michigana tragaju za roditeljima tinejdžera optuženog za pucnjavu u školi u Sjedinjenim Američkim Državama.
04.12.2021. u 10:47
get url
text

Potrazi su se pridružili američki maršali koji su specijalizovani za pronalaženje bjegunaca. James i Jennifer Crumbley roditelji su Ethana Crumbleya (15), koji je ranije ove sedmice optužen za višestruko ubistvo i terorizam nakon što je policija rekla da je pucao u srednjoj školi Oxford, sjeverno od Detroita.

Svaki od roditelja optužen je u petak po četiri tačke za ubistvo iz nehata, koje se odnose na četiri učenika koji su ubijeni.

Gotovo je bez presedana da su roditelji optuženi za masovnu pucnjavu od strane djeteta, ali tužioci su rekli da je ponašanje para, uključujući ignoriranje crvenih zastavica o ponašanju njihovog sina, bilo "nevjerovatno".

Crumbleyjevi se nisu pojavili na suđenju jer je tužiteljica okruga Oakland Karen McDonald najavljivala optužbe.

CNN je objavio da su službenici za provođenje zakona rekli da je par podigao 4.000 dolara sa bankomata i isključio mobilne telefone.

Advokati para objavili su saopćenje u kojem osporavaju izvještaje da je par pokušavao pobjeći i da su se, u stvari, uputili u Michigan nakon što su napustili državu radi svoje sigurnosti nakon pucnjave.

No, šerif okruga Oakland rekao je da par nije čak ni komunicirao sa svojim advokatima, što je pokazatelj da su u bijegu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.