open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Nestorović za Faktor: Željo ima problem, tu nešto ne štima, Sarajevo je miljenik sreće
Pobjedom nad ekipom Tuzla Cityja u 18. kolu fudbaleri Radnika prekinuli su niz od šest susreta bez trijumfa.
07.12.2020. u 10:43
get url
text

Ekipa Darka Nestorovića ono što je isputila na Koševu u duelu protiv Sarajeva, uspjela je nadoknaditi s tri važna boda protiv tuzlanskog premijerligaša.

Do treće ovosezonske pobjede tim iz Semberije stigao je nakon preokreta i na kraju slavio s 2:1, te sada ima pet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u opasnoj zoni Krupu i Olimpik.

Jesenju sezonu Radnik će zaključiti upravo gostovanjem kod Vukova na Otoci, a susrete 18. kola i njihove ishode za Faktor je prokomentarisao Darko Nestorović koji je nedavno na poziciji šefa stručnog štaba tima iz Bijeljine naslijedio Slavka Petrovića.

Radnik - Tuzla City 2:1
- Ne bih mnogo govorio o susret u kojem je igrala moja ekipa. Ipak, reći ću da smo, u svakom slučaju, stigli do zaslužene pobjede i važna tri boda u utakmici protiv vrlo kvalitetnog tima kakav je Tuzla City.

Velež - Olimpik 2:0
- I Velež i Olimpik igraju u dobroj formi, ali treba reći da su najveći problem za oba sastava bili teški vremenski uvjeti. Kiša je pogoršala stanje terena, a na takvom terenu se ne može igrati lijepo. Uprkos tome Velež je došao do rutinske pobjede i pokazao da se radi o dobroj ekipi. Olimpik je sam sebi napravio problem na startu prvenstva, selektiranjem igrača, tek je kasnije krenuo u pozitivnom smjeru. Ni ova sadašnja bodovna prednost ništa ne znači, ima još da se igra...

Sloboda - Krupa 2:0
- Sloboda se još jednom pokazala kao tvrda ekipa koja može i zna odigrati dosta kvalitetno. Krupa koja se bori za goli život na Tušanj je stigla kako bi pokušala nešto napraviti, ali nije uspjela u tome. Rekao bih da je Sloboda zasluženo stigla do pobjede.

Mladost - Zrinjski 0:1
- Dosta izjednačen susret u kojem Zrinjski nije bio ništa kvalitetniji iako je stigao do bodova. Utakmica je bila dosta izjednačena, Mladost se pokazala kao dobar tim, imali su svoje prilike. Ako me iskreno pitate, onda smatram da je remi bio najrealniji ishod ovoga meča.

Željo - Široki Brijeg 2:3
- Nisam gledao ovaj susret, to je jedini duel u ovom kolu koji nisam pratio. Rezultat Širokog Brijega treba respektovati, a jasno je da Željo već odavno ima problema, i to dugi niz utakmica. To je njihov problem i problem njihove struke, a on je očit u susretima koje igraju na Grbavici i u kojima protivnik prvi dođe do prednosti. Imali su problem protiv nominalno slabijih timova i jasno je da tu nešto ne štima. Vjerujem da će Željina struka morati sprovesti ozbiljniju analizu.

Borac - Sarajevo 2:2
- Gledao sam utakmicu, Sarajevo ima odličnu, kvalitetnu ekipu, ali ono što ja mogu da kažem jeste i da ima puno fudbalske sreće, pogotovo u posljednje dvije utakmice gdje su u finišu spašavali živu glavu. Ipak, i sreća je nešto što puno znači, mada Sarajevo i nije baš toliko dominantno. Zaista ne umanjujem njihov učinak, ali su miljenici sreće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.