open-navfaktor-logo
search
Zoološki vrt
Nestvarne scene iz Poljske: Mladić i medvjed se potukli u zoološkom vrtu
Nestvarne scene ovih dana dolaze iz Poljske, u kojima su glavni akteri jedan čovjek i medvjed.
27.05.2020. u 08:20
get url
text

Naime, mladić je u navodno alkoholiziranom stanju uskočio u medvjeđu nastambu u zoološkom vrtu u Varšavi, koji se nakon više od dva mjeseca otvorio nakon što je u Poljskoj okončana epidemija koronavirusa, i potukao se sa životinjom! Zbunjeni posjetioci sve su snimili i objavili na YouTubeu.

Na snimku se vidi kako muškarac luta po medvjeđoj nastambi, dok se prema njemu kreće velika medvjedica Sabrina. Kad je čovjek ugledao medvjeda, uhvatila ga je panika te je skočio u vodu kako bi pobjegao, ali medvjedica ga je uhvatila.

I dok su ljudi posmatrali šta se događa, medvjed i čovjek su se borili u vodi duže od minute. U jednom trenutku čovjek je skočio medvjedu na leđa, čvrsto ga uhvativši za uši. Na kraju je nekako uspio odgurnuti medvjeda i pobjeći, popevši se na vještački otok.

Glasnogovornica zoološkog vrta objasnila je da je čovjek imao sreće što je u nastambi u to vrijeme bila samo Sabrina, koja je ranije pripadala cirkusu i navikla se na ljude. No, i za nju je sve ovo bilo jako stresno. Da je jedan od mlađih i manje poslušnih medvjeda u zoološkom vrtu toga dana bio u nastambi, cijela situacija je mogla tragično završiti.

Nakon što su vatrogasci spasili čovjeka iz zatvorenog prostora, on je uhapšen i optužen za okrutnost prema životinjama, te narušavanje reda i mira, ali isto tako jer nije nosio masku za lice prema poljskim propisima u borbi protiv COVID-19.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.