open-navfaktor-logo
search
Sve više žrtava
Netanyahu poručio da će Izrael pojačati napade na Pojas Gaze
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu dao je naznake da će pojačati napade na Pojas Gaze.
11.05.2021. u 17:04
get url
text

Netanyahu je danas održao sastanku s izraelskim vojnim zvaničnicima, uključujući ministra odbrane Bennyja Gantza i šefa Generalštaba Aviva Kochavija.

U izjavi koju je dao na sastanku, Netanyahu je kazao da je izraelska vojska u Gazi pogodila stotine ciljeva koji pripadaju Hamasu i pokretu Islamski džihad.

Netanyahu je također izjavio da će povećati intenzitet i tempo napada.

Izraelska policija objavila je danas da su rakete ispaljene iz Pojasa Gaze usmrtile dvoje Izraelaca, a ranile sedmero.

Glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld za AA je kazao da su rakete ispaljene iz Pojasa Gaze usmrtile dvije žene u gradu Askalanu. Istakao je da je također u gradovima Askalan i Ashdod ranjeno sedam osoba.

Palestinske grupe otpora u Pojasu Gaze postavile su rok izraelskoj policiji da se povuče iz kompleksa Al-Akse i četvrti Sheikh Jarrah u okupiranom Istočnom Al-Qudsu (Jerusalemu) jučer do 18 sati po lokalnom vremenu.

Nakon što se izraelska policija nije povukla iz Al-Akse i Sheikh Jarraha, palestinske grupe otpora ispalile su veliki broj raketa na Izrael.

Nakon toga, izraelska vojska je objavila da je na Pojas Gaze pokrenuta vojna operacija pod nazivom Čuvar zidina. U napadima izraelske vojske poginulo je 25 Palestinaca, uključujući devetero djece i ženu, a 115 je ranjeno.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.