Kapiten Elfa

Neuer srušio rekord legendarnog njemačkog golmana

Objavljeno: 12.06.2019. u 10:38

Neuer je u 88. nastupu za fudbalsku reprezentaciju Njemačke, s kojom je 2014. godine osvojio Svjetsko prvenstvo, upisao 37. clean-sheet

Manuel Neuer

FOTO: FACEBOOK

Visoku pobjedu Njemačke nad Estonijom (8:0) posebno će pamtiti kapiten Elfa Manuel Neuer.

Jedan od najboljih golmana na planeti u posljednje dvije godine imao je mnogo problema s povredama, no čini se da je 33-godišnji čuvar mreže ponovo u željenoj formi, a u utorak navečer srušio je jedan zanimljiv rekord.

Naime, Neuer je u 88. nastupu za fudbalsku reprezentaciju Njemačke, s kojom je 2014. godine osvojio Svjetsko prvenstvo, upisao 37. clean-sheet i tako prestigao legendarnog Seppa Maiera, koji je u 36 navrata sačuvao svoju mrežu u nastupima za Njemačku.

- Ni tri pobjede zaredom i osam golova u posljednjoj utakmici ne zadovoljavaju navijače jer Njemačka jer prije svega fudbalska zemlja, ali ne zamaramo se time... Na pravom smo putu da složimo sjajnu ekipu za EURO 2020 i vratimo Elf tamo gdje mu je mjesto, na vrh evropskog i svjetskog fudbala - rekao je Neuer.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije