Petak, 22.10.2021.
h

Neviđena potjera u Bugojnu: Uhapšen dok je bježao u ukradenom bageru

Policija iz Bugojna uhapsila je jučer Azema T. iz ovog grada zbog sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe, tačnije da je sa gradilišta u ulici Vrbas naselje ukrao radnu mašinu - utovarivač. 

Kako smo saznali u MUP-u SBK krađa se dogodila jedan sat iza ponoći kada je policijskoj stanici u Bugojnu prijavljeno da je sa gradilišta nestala radna mašina koja je inače u vlasništvu preduzeća Ben.Mo. company iz Bugojna.

Naime, osumnjičeni za krađu je pretpostavio da vlasnik mašine neće uočiti da ona nije na gradilištu do samog jutra te da će se sigurno moći udaljiti sa svojim plijenom.

Međutim, odmah je prijavljen nestanak bagera, a policijske patrole su blokirale uže gradsko područje te pretražili teren sa ciljem lociranja, otkrivanja i hvatanja kradljivca.

Samo petnaestak minuta kasnije, na dionici magistralne ceste Bugojno – Donji Vakuf, u mjestu Čaušlije, zaustavljen je ukradeni bager kojim je upravljao A.T. 

On je odmah uhapšen i nad njim je provedena kriminalistička obrada, te je i priznao krađu. 

Uviđaj su obavili pripadnici kriminalističke policije Policijske uprave Bugojno, koji poduzimaju i druge zakonom propisane mjere i radnje na kompletiranju predmeta.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh