Nevjerovatna super-baka: Sa 70 godina za 7 dana istrčala 7 maratona na 7 kontinenata (VIDEO)

Objavljeno: 16.03.17 u 18:29

Chau Smith u pravom smislu riječi je super-baka. I postoji!

Nevjerovatan poduhvat Chau Smith
Nevjerovatan poduhvat Chau Smith

Chau Smith ima 70 godina i početkom ove godine uspjela je uraditi nešto što je teško i zamisliti. Istrčala je sedam maratona, za sedam dana i to na na sedam kontinenata! Zvuči nevjerovatno, ali je istinito.

Njen poduhvat graniči se sa naučnom fantastikom, jer je riječ o gospođi koja je ispunila zadatak koji je zahtjevan i za daleko mlađe i spremnije osobe.

Chau Smith, kako piše CNN, od 25. do 31. januara trčala je maratone u Perthu (Australija), Singapuru, Cairu, Amsterdamu, Garden Cityju (New York), Punta Arenas (Čile) i King George Island (Antarktik).

Dakle svaki dan je bila na drugoj lokaciji, budila se svakog jutra na drugom mjestu i trčala maratone (42 kilometra), a onda se pakovala i išla dalje. Sve dok nije ispunila ovaj nevjerovatan cilj!

- Osam mjeseci pripremala sam se za ovo. Posljednja četiri prije trke, zaista sam trčala mnogo svaki dan. Svake nedjelje prelazila sam između 24 do 200 kilometara. Svakodnevica mi je stresna. Svaki dan radim 10 sati… Ali, uvijek se osjećam dobro - kaže Chau Smith, koja drži perionicu veša.