open-navfaktor-logo
search
Posebna kauzula
Nevjerovatno obeštećenje: Barcelona zaštitila svog wunderkinda
Fati je debijem za seniorski tim Barce u ovoj sezoni postao najmlađi fudbaler koji je zaigrao za velikana sa Nou Campa u proteklih 78 godina
04.12.2019. u 21:04
get url
text

Sedamnaestogodišnji Ansu Fati ove sezone debitovao je za seniorski sastav Barcelone, a nedavno je dobio i špansko državljanstvo, pa će tako u budućnosti igrati za omladinske selekcije ove zemlje.

Mladi fudbaler je ove sezone potpisao novi ugovor do 2022. godine, uz opciju produženja na dodatne dvije godine, a potpisom novog ugovora obeštećenje Fatija je sa 100 "skočilo" na 170 miliona eura. Ipak, čim dobije profesionalni ugovor, Fatijevo obeštećenje iznosit će vrtoglavih 400 miliona eura!

- Za mene je La Masia najbolja škola fudbala na svijet. Pomažu mi od prvog dana kada sam stigao ovdje, na čemu sam im jako zahvalan. Od prvog dana sam od svakog učio mnogo stvari, a podržavali su me i u teškim trenucima - rekao je Fati koji je rođen u Gvineji Bisau.

Fati je debijem za seniorski tim Barce u ovoj sezoni postao najmlađi fudbaler koji je zaigrao za velikana sa Nou Campa u proteklih 78 godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.