open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Nevladinim organizacijama dodijeljeno 114 hiljada maraka
Sredstva je dobilo devet organizacija civilnog društva čiji projekti su odabrani  po Javnom pozivu iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, podrške mladima, podrške za djecu sa poteškoćama u razvoju i zaštite okoliša
12.10.2018. u 15:32
get url
text

Načelnik Novog Sarajeva Nedžad Koldžo u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo potpisao je  ugovore sa predstavnicima devet organizacija civilnog društva čiji projekti su odabrani po Javnom pozivu iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, podrške mladima, podrške za djecu sa poteškoćama u razvoju i zaštite okoliša.

- Općina Novo Sarajevo četvrtu godinu uspješno primjenjuje Odluku o načinu odabira i praćenju realizacije projekata nevladinih/neprofitnih organizacija po LOD metodologiji. Ove godine u okviru Javnog poziva odobreno je devet projekata za šta je iz općinskog budžeta izdvojeno 114.104 maraka - istakao je Koldžo.

I ove godine odobrena su  sredstva za realizaciju projekta Udruženja građana Centar za okolišno održivi razvoj (COOR). Kroz projekt Partnerstvo za okoliš-zajednička akcija za Park šuma Hum želimo da  da unaprijedimo stanje i da realiziramo zajedničku akciju kojom ćemo doprinijeti čistijem okolišu na tom području, izjavila je Dragana Selmanagić iz Udruženja COOR, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.  

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.