open-navfaktor-logo
search
Haos
Nevrijeme odnijelo šest života u Grčkoj, deseci povrijeđenih
Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživio ovako nešto. Oluja je došla tako naglo i iznenada, kazao je direktor medicinskog centra
11.07.2019. u 08:32
get url
text

 Šest stranih državljana poginulo je, dok je više desetaka osoba povrijeđeno u velikom nevremenu s olujnim vjetrovima, kišom i gradom koji su u srijedu pogodili sjevernu Grčku, saopćile su lokalne vlasti.

Dvoje starijih čeških državljana poginulo je kada su jaki vjetrovi prevrnuli njihovu putničku prikolicu na Halkidikiju, popularnom turističkom poluotoku u sjevernoj Grčkoj, saopćila je tamošnja policija.

Drugdje u regiji, žena i osmogodišnji dječak iz Rumunije poginuli su kada se srušio krov restorana u Nea Plagiji, dok su jedan muškarac i dječak, oboje ruskog državljanstva, poginuli kada se drvo srušilo u blizini hotela u primorskom gradu Potidei, saopćile su vlasti.

Medicinski centar izvijestio je, pak, kako je kod njih pomoć zatražilo 60 do 70 osoba, ponajviše zbog prijeloma.

- Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživio ovako nešto. Oluja je došla tako naglo i iznenada - kazao je direktor medicinskog centra Athansios Kaltsas za Open TV.

Meteorolog Klearxos Marousakis opisao je vremenske uvjete kao "izuzetno neobične" za ovo doba godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.