Nezavidna kolekcija: Sergej Trifunović rekorder po broju saobraćajnih prekršaja

Objavljeno: 10.01.17 u 19:33

Srpski glumac Sergej Trifunović (44) je po broju prometnih prekršaja "prešišao" i srpskog pjevača Acu Lukasa, koji je skupio 17 prometnih kazni.

Trifunović: Zbog brze vožnje prazan novčanik
Trifunović: Zbog brze vožnje prazan novčanik

Trifunović u svojoj nezavidnoj kolekciji ima dvadesetak prekršajnih prijava, a zbog jedne mu prijeti i privođenje, piše Kurir.

- Trifunoviću je trenutno najteža prijava za neotkrivanje podataka o tome ko je vozio njegov automobil u Beogradu u junu 2015. godine. Kako u roku od osam dana taj podatak nije dostavio sudu, naređeno je njegovo privođenje. Iz istog razloga čeka ga suđenje i što je policiji prešutio ko je bio za volanom njegovog automobila u oktobru prošle godine. Kamera je uhvatila kako je nepoznati vozač u njegovom vozilu napravio prekršaj i u decembru 2015, ali on se nije odazvao na poziv policije i nije otkrio o kome je riječ. Za svako djelo prijeti mu kazna od 250 do 500 konvertibilnih maraka - navodi izvor iz suda.

Osim toga, morat će platiti 120 KM za kršenje prometnih propisa, a prijeti mu i zabrana vožnje na tri mjeseca. Uz to je zaradio i pet kaznenih bodova.

- Ima još jedan takav prekršaj, na isti iznos, koji još nije pravomoćan. Također, jedan postupak iz aprila prošle godine mu je u prekidu, jer ga sud nije mogao naći. Na izvršenju su mu dva prekršaja na iznose od 70 i 40 KM – dodaje ovaj izvor.

Glumac nije bio "nestašan" samo u Beogradu već i u drugim gradovima, pa je tako Prekršajni sud u Novom Sadu zamolio kolege iz Beograda da saslušaju Trifunovića zbog prekršaja iz novembra prošle godine. Molba za saslušanje stigla je u Prekršajni sud u Beogradu iz Subotice, ali zbog prekršaja iz istog mjeseca prošle godine - objašnjava izvor.

Trifunović je platio 1000 maraka za čak šest prekršaja iz 2014. godine, a samo za plaćanje kazni iz novembra 2014. za tri prekršaja u sudsku kasu uplatio je 300 maraka.

- Tada je dobio i 10 kaznenih bodova i zabranu upravljanja vozilom mjesec dana - navodi izvor.

Trifunoviću se trenutačno sudi zbog neplaćanja doprinosa na primanja, a tu prijavu je dobio u aprilu 2014. godine.