open-navfaktor-logo
search
Sve se mijenja
(Ne)zvanično: Reuters tvrdi da je EURO odgođen, sutra odluka o novom terminu
Evropska fudbalska federacija (UEFA) sutra će na videokonferenciji odrediti datum održavanja Evropskog prvenstva koje se trebalo igrati ovog ljeta od 12. juna do 12. jula.
16.03.2020. u 12:53
get url
text

Evropsko prvenstvo je odgođeno zbog pandemije koronavirusa i vjerovatno će biti odgođeno za kraj godine ili za ljeto 2021, javlja Reuters.  

UEFA također treba da donese odluku šta će biti sa nacionalnim prvenstvima koja su također prekinuta zbog sigurnosne situacije u svijetu. 

Krovna evropska kuća fudbala navodno razmatra da se EURO održi u novembru i decembru ove godine.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) sutra će također obaviti videokonferenciju na kojoj će biti riječi o Olimpijadi koja treba početi 24. jula u Tokiju. 

Ovo takmičenje također je došlo pod znak pitanja zbog pandemije koronavirusa, brojna takmičenja koja donose olimpijske bodove su otkazana ili odgođena.

Ipak, premijer Japana Shinzo Abe i organizatori Olimpijade su uvjereni da će igre biti održane kako je planirano. Abe je naglasio da Olimpijada treba označiti pobjedu svijeta nad koronavirusom.  

Izvršni odbor MOK-a sutra bi trebao iznaći rješenje na koji način će se sportisti kvalifikovati na Olimpijadu, pogotovo kada su u pitanju sportovi u kojima su kvalifikaciona takmičenja otkazana. 

Broj zaraženih koronavirusom u Japanu jučer je skočio na 1.484, s ukupno 29 smrtnih slučajeva. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.