open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
N/FSBiH objavio cijene ulaznica za mečeve sa Sjevernom Irskom i Austrijom
Već 15. oktobra Zmajevi će na stadionu Grbavica ugostiti Sjevernu Irsku, dok će u novembru gostovati u Beču kod Austrije
21.09.2018. u 17:19
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u oktobru nastavlja takmičenje u Ligi nacija. Nakon što su izabranici Roberta Prosinečkog startali s dvije pobjede u novoformiranom takmičenju UEFA, očekuju ih novi izazovi.

Već 15. oktobra Zmajevi će na stadionu Grbavica ugostiti Sjevernu Irsku, dok će u novembru gostovati u Beču kod Austrije.

N/FSBiH danas je putem svoje zvanične internet stranice saopćio detalje o kupovini ulaznica za dva naredna meča Lige nacija.

- Za susret sa Austrijom definisane su posebne organizacione procedure i sigurnosne mjere, sa aktivnostima koje jasno i nedvosmisleno preciziraju plan prodaje i distribucije ulaznica.

Zbog ograničenog kapaciteta stadiona, kao i obaveznih sigurnosnih procedura koje nalažu UEFA, bit će štampano 10.300 ulaznica za prodaju, a cijene su sljedeće: 30 KM (tribina SJEVER), 30 KM (tribina ISTOK), 20 KM (tribina JUG).

U skladu sa ograničenim kapacitetom stadiona Grbavica i izvršenim sigurnosnim procjenama, a prema odgovarajućim standardima UEFA i zaključcima nadležnih organa N/FS BiH, prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu bit će izvršena na sljedeći način:

1. Prodaja 5.000 ulaznica putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije Centrotours.

Kako bi se spriječila manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, definisani su sljedeći principi, koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

a. Jedna osoba može kupiti najviše dvije (2) ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica,
b. Kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta (lična karta, pasoš) neće biti dozvoljena,
c. Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom mjestu,
d. Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima Centrotoursa i njihovih partnerskih agencija u cijeloj BiH, a prema spisku koji će biti blagovremeno objavljen putem oficijelne web stranice Saveza (nfsbih.ba) i sredstava informisanja,
e. N/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima,
f. Prodaja ulaznica počinje u ponedjeljak, 1. okbobra 2018. godine u 9 sati.

2. Neposredna prodaja 4.750 ulaznica rezervisana je za potrebe N/FS BiH, u skladu sa Pravilnikom o ulaznicama koji je usvojio Izvršni odbor NS/FS BiH, za navedene kategorije:

a. Igrači A reprezentacije
b. Stručni štab A reprezentacije
c. Organizovane i registrovane navijačke grupe reprezentacija BiH
d. Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija
e. Kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza
f. Klubovi Premijer lige BiH
g. Članovi organa i tijela N/FS BiH
h. Zaslužni nogometni/fudbalski radnici i bivši reprezentativci BiH
i. Sponzori i partneri N/FS BIH
j. Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa
k. Administracija N/FS BiH

3. Shodno utvrđenim pravilima UEFA o odobrenom procentu od pet posto kapaciteta stadiona za gostujuće navijače fudbalskom savezu Sjeverne Irske pripada 675 ulaznica, od čega je 550 za tribinu SJEVER. Prodaju ulaznica FS Sjeverne Irske će organizovati za svoje navijače u skladu sa internim propisima.

Na ovaj način N/FS BiH nastoji omogućiti transparentnu kupovinu ulaznica navijačima, prodajom putem Centrotoursa, ali i drugim pravnim subjektima, naravno u skladu sa realnim mogućnostima, i ograničenim kapacitetom stadiona.

Što se tiče utakmice sa Austrijom za navijače Bosne i Hercegovine će biti dostupno 2702 ulaznice (pet posto kapaciteta stadiona ) na gostujućem sektoru F stadiona "Ernst-Happel", 3. red (blokovi A-H) po cijeni od 32 EUR. U slučaju potrebe N/FS BiH ima mogućnost naručiti dodatni kontigent od 400 ulaznica za gostujući sektor A po cijeni od 32. EUR.

Svi zainteresovani pojedinci i organizovane grupe (udruženja navijača, agencije, firme i sl.) mogu aplicirati za ulaznice putem mail adrese: [email protected]

Procedure za nabavku ulaznica za ovu utakmicu su sljedeće:

- Svaki pojedinac može aplicirati za najviše pet ulaznica, uz dostavljanje fotokopije ličnog identifikacionog dokumenta (pasoša) i spiska navijača/putnika.
- Organizovana grupa može aplicirati za više od pet ulaznica, s tim što treba dostaviti fotokopiju identifikacionog dokumenta (pasoša) predstavnika grupe, te spisak svih navijača/putnika sa datumom rođenja, brojem pasoša i mjestom prebivališta, te informacijama o načinu putovanja i eventualnom smještaju u Austriji.
- Nadležna služba N/FS BiH će razmotriti sve aplikacije, a pojedinci i grupe čija aplikacija bude prihvaćena bit će o tome blagovremeno obaviješteni.
- U skladu sa odobrenim aplikacijama, prodaja ulaznica će biti realizovana neposredno na blagajni N/FS BiH ili dostavljanjem na adresu, uz naknadu troškova pošte na račun aplikanta. N/FS BiH će razmotriti mogućnost preuzimanja ulaznica u Beču na dan odigravanja utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.