open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Ni "džoker" Džeko nije pomogao očajnoj Romi
Kompletirano je drugo kolo grupne faze Evropske lige.
29.10.2020. u 22:56
get url
text

Roma je u grupi A na Olimpicu u Rimu neočekivano kiksala protiv CSKA iz Sofije, odigravši mršavih 0:0. Rimljani su imali lošu noć. Gosti su stvorili izglednije šanse za trijumf. Edin Džeko igrao je od 70. minute, kada je zamijenio Mayorala.

U drugom meču u ovoj grupi Cluj i Young Boys su remizirali rezultatom 1:1.

Ekipa Arsenala je u grupi B sa tri gola u mreži ispratila Dundalk (3:0),  a Sead Kolašinac igrao je 90 minuta. Molde je 1:0 pobijedio Rapid iz Beča.

U grupi C je Nica pobijedila Hapoel Beer Shevu 1:0, a identičnim rezultatom praška Slavija nadigrala je Bayer Leverkusen.

VEZANI TEKST - Peljto se razmahao kartonima u Turskoj, Zvezda ubjedljiva, Dinamu bod u Moskvi

Sigurni su domaćini bili u grupi D. Rangers je sa 1:0 savladao Lech, a Benfica je sa 3:0 razbila Cimirotov Standard. Bh. reprezentativac igrao je do 75. minute.

Domaći timovi nisu se proslavili u grupi E. Granada i PAOK su odigrali meč bez golova, a PSV je u Nikoziji pobijedio Omoniju poslije preokreta rezultatom 2:1.

Alkmaar je u Nizozemskoj u sklopu grupe F razbio Rijeku rezultatom 4:1. Stjepan Lončar asistirao je za počasni gol hrvatskog predstvnika. Napoli je u San Sebastianu bio bolji od Real Sociedada sa 1:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.