open-navfaktor-logo
search
Predati Tužilaštvu
Ni korona ne zaustavlja dilere: SIPA hapsila u Sarajevu, pronašli tri kile spida
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) jučer su na području Kantona Sarajevo uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
23.03.2020. u 15:24
get url
text

- Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e pretresli su stambeni objekat, pokretne stvari i lica na području Kantona Sarajevo i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli oko tri kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin, jednu automatsku pušku, određenu količinu municije i jedan mobilini telefon - saopćeno je iz SIPA-e.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni su predati Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

- Za osumnjičene je određeno 24-satno zadržavanje. Nakon što ih ispita u tom roku, postupajuća tužiteljica će donijeti odluku o eventualnom prijedlogu pritvora - kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.