open-navfaktor-logo
search
Trener Intera
Ni riječi o Džeki: O čemu je Inzaghi govorio nakon pobjede nad Sheriffom?
Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko odigrao je još jednu odličnu utakmicu u dresu Intera.
20.10.2021. u 08:26
get url
text

Prvi pogodak Dijamanta u Ligi prvaka poslije tri godine donio je Nerazzurrima prednost u meču trećeg kola protiv Sheriff Tiraspola, a nešto kasnije je bh. napadač asistirao Arturu Vidalu za novo vodstvo aktuelnih prvaka Italije.

VEZANI TEKST - Džeko "zapalio" italijansku štampu: Dijamant zvijezda današnjih naslovnica

- Odigrali smo utakmicu kakvu smo morali odigrati. Protivnik je stigao na krilima entuzijazma i znali smo da će biti komplikovano. Ipak, bili smo tim koji je stvorio dosta šansi, pogodili smo dvije stative i jednu prečku, a uz to postigli još tri gola. Odigrali smo sjajnu utakmicu i moramo shvatiti da ne smijemo praviti previše grešaka - kazao je Simone Inzaghi nakon utakmice.

Trener Intera nakon meča nije mnogo govorio o Džeki, iako je baš kao i Vidal bio strijelac i asistent.

- Arturo trenira s entuzijazmom djeteta. On uvijek želi biti na raspolaganju timu i dati svoj doprinos. On i Sanchez, iako su se kasno vratili sa priprema, bili su na raspolaganju ekipi u Rimu, ali sam želio da odmore. Znao sam da će biti važni za ovaj duel, i tako je i bilo.

Pobjedom je Inter ostao u igri za plasman među 16 najboljih.

- Ostalo je još mnogo posla, ali mi je zadovoljstvo vidjeti da tim igra na ovakav nčin. Isto važi i za utakmice u kojima smo poraženi od Reala i Lazija - poručio je trener Intera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.