open-navfaktor-logo
search
NBA play-in
Nije mu bilo lako igrati: Nurkićev monster double-double za pobjedu vrijednu play-offa
U izuzetno zanimljivom i uzbudljivom susretu, koji je označen kao "play-in", košarkaški Portland Trail Blazersa savladali su Memphis Grizzliese rezultatom 126:122.
15.08.2020. u 23:09
get url
text

Iako je pred ovaj izuzetno važan duel za njegov tim saznao da mu je od posljedica koronavirusa preminula nana, bosanskohercegovački reprezentativac odigrao je još jednu odličnu partiju za svoj tim.

VEZANI TEKST - Preminula nana Jusufa Nurkića

Igrati mu nje bilo lako, no Nurkić je znao da je večeras potreban i svom timu ukoliko žele u play-off. I bila je "zvjerka" na nivou susret je završio sa 22 poena i 21 skokom, za šta se Amerikanci obično kažu monster double-double.

Sve poene Jusufa Nurkića pogledajte OVDJE.

Portland je bio bolji tim većim dijelom prvog poluvremena, dok je u nastavku sastav Grizzliesa dominirao. Tako je bilo sve do posljednjih trenutaka utakmice kada je CJ McCollum pogodio tricu koja je meč prelomila u korist ekipe iz Rip Cityja, a kasnije je Carmelo Anthony pogodio još jednu za 122:116.

Da sve bude zanimljivije Brooks je uzvratio tricom za 122:119. Devet sekundi prije kraja Trent je imao dva slobodna bacanja, ali je pogodio samo jedno, srećom kod drugog raspoloženi Nurkić se domogao lopte, a Anthony je pogodio oba penala za 126:119. 

VEZANI TEKST - Nakon smrti njegove nane, Portland pokazao koliko voli Nurkića

Dvije sekunde prije kraja ja Morant je pogodio tricu za Memphis, no Portland je na kraju ipak slavio sa 126:122.

Svi važni igrači Portlanda išli su večeras preko granice od 20 poena, a kada je tako teško je očekivati da izgube. Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je Damien Lillard sa 31 poenom i deset asistencija, CJ McCollum je susret završio sa 29 poena, dok je Carmelo Anthony ubacio poen manje. 

Prvo ime susreta bio je Ja Morant sa 35 koševa.

Kao osmoplasirani tim Zapadne konferencije Trail Blazersi će u prvom krugu play-offa, koji se igra na četiri pobjede, za protivnika imati Los Angeles Lakerse.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.