open-navfaktor-logo
search
Posvađan s logikom
Nije predsjedavajući, ali se tako osjeća: Konaković se ni sa sobom ne može dogovoriti šta radi u SKS
Konaković je na današnjoj konferenciji u Sarajevu više puta ponovio kako je on kao predsjedavajući Skupštine KS dužan štiti procedure, a poznato je da je sebe smijenio sa mjesta predsjedavajućeg i na tu funkciju postavio Danijelu Kristić
07.01.2020. u 15:41
get url
text

Na današnjoj konferenciji za novinare u Kantonu Sarajevu, Elmedin Konaković samoproglašeni dopredsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo (SKS),  je govoreći o pečatu koji je valjda otuđio ili  "zarobio", u više navrata kazao kako je on kao "predsjedavajući" dužan štititi procedure!? 

Treba li uopće podsjećati da se sa mjesta predsjedavajućeg prvobitno sam smijenio, a potom ga je smijenila i nova većina? Dakle, ni po vlastitom, ni po tumačenju nove skupštinske većine, Konaković više nije predsjedavajući. 

- Zamislite da smo tim ljudima koji se lažno predstavljaju dali pečat Skupštine KS - rekao je Konaković u trenucima dok je sebe lažno predstavljao kao predjedavajućeg, pa nastavio: 

-Kakva bi šteta nastala u ovih nekoliko dana. Ustav nalaže predsjedavajućem Skupštine KS da štiti procedure, pa ja ću ih štititi i tijelom i životom i intelektom! Dakle, i ja i predsjedavajuća Kristić i dopredsjedavajući Handžić i trebala bi i dopredsjedavajuća Viteškić, obavezni smo po zakonu zaštititi procedure. Poslovnik obavezuje predsjedavajućeg da štiti i primjenu Poslovnika. Ja sam radeći to sakrio pečat od bande koja je pokušala nezakonito zloupotrijebiti, prijevremeno upotrijebiti ono što im ne pripada. Ja sam od bande zaštitio poredak i dalje sam tu - rekao je Konaković.

Na to je uslijedio novinarski komentar: "Vi ko betmen"?

- Nazovite to kako hoćete - odgovorio je Konaković. 

Kao i više puta do sada, Konaković je, dakle, i danas tvrdio da on štiti procedure i pečat kao predsjedavajući, pa samo par sekundi kasnije da štiti kao član Kolegija, odnosno dopredsjedavajući. Ne samo da nije predsjedavajući, nego Konaković više nije ni u Kolegiju Skupštine. 

I prije osam dana, Konaković je javno pred TV kamerama priznao da je on "zarobio" pečat.

-Pečat je zarobljen. Ja sam uzeo pečat, mi smo zarobili pečat, on je na sigurnom i zaštićen je - kazao je Konaković.

Poslovnikom Skupštine KS u članu 5. jasno je precizirano ko je zadužen za čuvanje pečata.

-Skupština ima pečat u skladu sa zakonom. O čuvanju i upotrebi pečata stara se sekretar Skupštine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.