open-navfaktor-logo
search
Fortina vlada odabrala
Nije progovarao dok nije izbio skandal: Konaković tvrdi da nije znao za Mtel
Vlada Kantona Sarajevo odabrala je Mtel za pružaoca usluga mobilne telefonije, a ne BH Telecom. Na tu vijest javnost je burno reagirala, takva odluka Vlade na čelu s Edinom Fortom ocijenjena je skandaloznom.
24.03.2021. u 18:56
get url
text

O odluci Vlade KS od 11. marta, Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, kantonalni zastupnik i neformalni vođa "Četvorke", tvrdi da ništa nije znao. 

Od odluke u Vladi do jutros, kada se informacija pojavila u medijima, prošlo je 13 dana. Ne radi se o beznačajnoj odluci, a Konaković ima svoje ministre u Vladi KS. Koliko se može Konakoviću vjerovati kad tvrdi da ništa nije znao? Narod i pravda ima svoje ministre u Vladi KS koji su zasigurno znali ili trebali znati za ovakvu odluku. Zašto je vlada "Četvorke" sada promijenila način izbora pružatelja usluga? 

VEZANI TEKST - Kahriman: Vlada KS odabrala Mtel, a ne BH Telecom, oštetili vlastiti budžet za 20.000 KM

- Kanton Sarajevo je dugogodišnji korisnik usluga BH Telecoma i do sada su uvijek raspisivali direktni pregovarački postupak za potrebe komunikacija fiksne i mobilne telefonije - potvrdio je danas Faktoru generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman. 

Novac iz budžeta, dakle, novac građana Kantona Sarajevo, sada bi mogao otići u Srbiju koja je većinski vlasnik Mtela. BH Telecom je je uložio žalbu na odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Konaković se danas oglasio u live videu na Facebooku s namjerom da govori o dešavanjima u Gradskom vijeću Sarajeva. međutim, čim je prijenos obraćanja počeo, korisnici Facebooka su ga "zasuli" pitanjima o Mtelu. 

- Nisam za Mtel. Protiv sam Mtela. I zaista ću sugerisati da se u svakom mogućem procesu, ne zato što sam bilo kakav nacionalista... - vikao je Konaković, ali nije dovršio rečenicu šta će uraditi "u svakom mogućem procesu". Potom je nastavio:

- Dakle, nisam za Mtel u Vladi KS. Nisam znao za taj proces - kazao je Konaković. 

Saopćio je i kako će "utjecati, ukoliko bude moguće, da se stvari vrate u neke normalne okvire iz, evo meni barem, dobro poznatih razloga". 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.