Nije šala: U Doboju svečano otvoren semafor

objavljeno: 17.05.2017. u 14:23

U Doboju je danas na jednoj od najprometnijih raskrsnica, između ulica Cara Dušana i Jug Bogdana, u rad svečano pušten novi semafor.

Time je, kako je saopćeno iz dobojske Gradske uprave, povećana sigurnost učesnika u saobraćaju, a najavljen je i nastavak planiranih aktivnosti.

Vrijednost investicije je, kako se navodi, 120 hiljada maraka, dok je izvođač radova preduzeće Telefonija Vidaković iz Banje Luke.

Vijest da je u ovom gradu svečano pušten u rad semafor izazvala je pravu buru reakcija Dobojlija, koji su na društevnim mrežama komentirali ovu "vijest dana" u njihovom gradu.

Najviše reakcija građani su iskazali na Facebook stranici Dnevna doza Doboja, koja se posebno "ozbiljno" posvetila ovom događaju.

- Jest meni neprijatno! Nadam se da nigdje naglas ne izgovaraju da su iz Doboja - napisala je jedna od korisnica ove društevne mreže.

Drugi su šaljivo komentarisali "kako se zasigurno radi o fotomontaži, jer kakvo je to otvorenje bez vola na ražnju?"

 

- Svim građanima Doboja čestitam dobijanje semafora tradicionalnim pozdravom "Semafor se rodi - vaistinu se rodi" - napisao je jedan od građana Doboja povodom ovog "svečanog događaja".